Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό στα Γιάννενα

Κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Γιάννενα πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο του νομού, με αφορμή την επιδίωξη της τράπεζας να πλειστηριάσει σπίτι εργαζόμενου, μέλους του σωματείου. Σύμφωνα με το σωματείο, η υπόθεση αφορά πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα στις 13.00 στα Δικαστήρια Ιωαννίνων, όπου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης και την Τετάρτη 23 Μάη το πρωί έξω από την εφορία.

Σήμερα θα γίνει νέα κινητοποίηση και πάλι ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από την εφορία.

Κατάσχεση σύνταξης καρκινοπαθούς

Τις κατασχέσεις χρημάτων για χρέη, που αφήνουν χιλιάδες συνταξιούχους, εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους χωρίς ένα στοιχειώδες εισόδημα για να ζήσουν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, με αφορμή τη νέα κατάσχεση σύνταξης.

Μετά την περίπτωση συνταξιούχου, σημειώνει, με καρκινοπαθή σύζυγο, του οποίου κατάσχεσαν τη σύνταξη, για χρέη προς την εφορία, τώρα έγινε νέα κατάσχεση σύνταξης «καρκινοπαθούς συνταξιούχου με γυναίκα και 2 παιδιά άνεργους! Και σε αυτήν την περίπτωση η εντολή δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και εκτελέστηκε από την τράπεζα (Alpha Bank) και είναι φανερό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εμπαιγμός του συνταξιούχου και από την τράπεζα και από την εφορία.

Η Επιτροπή καλεί τους συνταξιούχους και όλο το λαό μέσα από την ίδια, «τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, της οποίας αποτελούμε συστατικό μέρος, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια(8/10/2020)
Διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας(27/6/2018)
Πολύμορφες πρωτοβουλίες μπροστά στις συγκεντρώσεις στις 21 Φλεβάρη(14/2/2018)
Καμιά κατάσχεση σε εργαζόμενο(25/7/2013)
Κανένας πλειστηριασμός(6/6/2013)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ