Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες μπροστά στις συγκεντρώσεις στις 21 Φλεβάρη

Συγκέντρωση την Τετάρτη 21/2, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, «ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση».

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο. Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 20/2, στις 9 π.μ., μαζί με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 21/2, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το ΕΚΛ καλεί τα σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους, αλλά και τους αγρότες και τους μικρούς ΕΒΕ της περιοχής, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και να συντονίσουν τη δράση τους.

Ανάλογες πρωτοβουλίες οργανώνονται την ίδια μέρα σε άλλες πόλεις: Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προγραμματίζει κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην Εφορία. Στο Ηράκλειο, κινητοποίηση θα γίνει στις 9 π.μ., στην Εφορία. Στην Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Εφορία.

Στα Γιάννενα, ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει κινητοποίηση στις 23/2, στις 7 π.μ., στην Εφορία.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σωματεία και ενώσεις επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων.

Καθημερινές πρωτοβουλίες

Στο μεταξύ, σωματεία και φορείς προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση με συσκέψεις αλλά και κινητοποιήσεις στις γειτονιές.

Αυτές τις μέρες στην Αττική διοργανώνονται οι εξής πρωτοβουλίες:

-- Σήμερα Τετάρτη, σύσκεψη από τη Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, στις 7 μ.μ., στο παλιό 5ο Δημοτικό (Πυλέως 56).

-- Την Πέμπτη 15/2, παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική Εφορία, στις 11 π.μ., από σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου.

-- Την Τρίτη 20/2, συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη (Αιγάλεω), στις 6 μ.μ., από τη Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και μαζικούς φορείς από Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα.

-- Την Τρίτη 20/2, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορίες, στις 10 π.μ., οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Συγκεκριμένα: Οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού, στη ΔΟΥ Νίκαιας (Καισαρείας 32). Οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά (Σωκράτους 21, Δραπετσώνα). Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, στην Δ' ΔΟΥ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 3).

Αλληλεγγύη και οργάνωση σε κάθε γειτονιά

Στην ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Κανείς να μη μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει».

Καλεί το λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με κίνημα αλληλεγγύης που να απλώνεται σε κάθε γειτονιά και πολυκατοικία: «Τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων να συντονίσουν τη δράση τους, οι Λαϊκές Επιτροπές να παίξουν το ρόλο τους ως πυρήνων της Κοινωνικής Συμμαχίας, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών, σε κάθε γειτονιά να γίνουν στήριγμα όλων όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ