Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Πρόταση ΣΣΕ από τη ΔΑΣ ΟΤΑ

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), που να καλύπτει τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου (ΙΔΑΧ) αλλά και ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στους δήμους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Προσθέτει ακόμα ότι η συνδικαλιστική κάλυψη των εργαζομένων ΙΔΟΧ πρέπει να επεκταθεί, όχι μόνο ως μέλη των Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) αλλά και ως ισότιμα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Την πρόταση αυτή, που κατέθεσε στην Ομοσπονδία, καλεί τα σωματεία να την υιοθετήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα για τη διεκδίκησή της.

Στην πρότασή της καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση γιατί «διατηρεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν δίνουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε οικονομικά ζητήματα στη ΣΣΕ αλλά μόνο θεσμικά». «Ο αγώνας για τη δυνατότητα των συνδικάτων να διαπραγματεύονται τους όρους αμοιβής στην εργασία συνεχίζεται», επισημαίνει.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης της ΔΑΣ ΟΤΑ για τη ΣΣΕ είναι:

1. Επέκταση του πεδίου εφαρμογής σε όλες τις δραστηριότητες των ΟΤΑ όπως προέκυψαν από τον «Καλλικράτη» (δήμοι, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΑΕ, ΦΟΣΔΑ, Κέντρα Διαλογής, Ανακύκλωσης, Πράσινα Σημεία κ.λπ.), καθώς και σε όλες τις μορφές εργασιακών σχέσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή των ΟΤΑ σε διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, μαθητεία, αντίτιμο, συμβάσεις έργου).

2. Επέκταση της ειδικής ΣΣΕ για το μόνιμο προσωπικό (ωράριο, άδειες) και στους ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, με πρόσθεση ειδικοτήτων, π.χ. μάγειρες, οικογενειακοί βοηθοί, τεχνίτες κομπρεσέρ, χειριστές γεωργικών ελκυστήρων κ.λπ.

3. Πλήρης ενσωμάτωση του καθεστώτος ειδικών αδειών των μόνιμων και ΙΔΑΧ υπαλλήλων και για τους ΙΔΟΧ (άδεια ασθένειας τέκνου, υπεύθυνες δηλώσεις κ.λπ.).

4. Εξομοίωση του ωραρίου των εργαζομένων παιδαγωγών σε βρεφικούς σταθμούς που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ με το ωράριο του υπολοίπου παιδαγωγικού προσωπικού.

5. Εφαρμογή του εκπαιδευτικού ωραρίου στους γυμναστές.

6. Ενταξη και άλλων κατηγοριών στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (μάγειροι, οικογ. βοηθοί, οικοδόμοι, ψυκτικοί κ.λπ.).

7. Αναγνώριση εργατικού ατυχήματος και επαγγελματικής ασθένειας με πλήρη κάλυψη σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων. Τεχνικοί ασφαλείας και γιατροί εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ.

8. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική ρύθμιση.

9. Για τις συμβάσεις των εργαζομένων ΙΔΟΧ, οι οποίοι εργάζονται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017, να ισχύουν οι προβλέψεις του άρθρου 40 του νόμου 3986/11.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρατείνεται το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων για το Προσφυγικό (2018-12-14 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-07-03 00:00:00.0)
Πολύτιμο εφόδιο για την αγωνιστική συνέχεια η ενίσχυση της ΔΑΣ ΟΤΑ (2018-03-10 00:00:00.0)
Διακήρυξη της ΔΑΣ για το 44ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ (2018-01-18 00:00:00.0)
Πρόταση προς όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων στους δήμους (2015-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org