Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
4ωρη στάση εργασίας για το εργατικό «ατύχημα» στη Λάρισα

Με τετράωρη στάση εργασίας και αγωνιστική συγκέντρωση στην πύλη του εργοταξίου, που πραγματοποίησαν χτες, αντέδρασαν άμεσα οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΡΜΟΣ της Λάρισας στο προχτεσινό εργατικό «ατύχημα» που είχε αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 32χρονου εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμου - έχασε και τα δυο πόδια του - πατέρα ενός μικρού παιδιού, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας δίνοντας σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, «ο συνάδελφος έπεσε σε μηχάνημα κοπής την ώρα που ήταν σε λειτουργία χωρίς την απαραίτητη σήτα - πλέγμα για την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας».

Με την αγωνιστική κινητοποίησή τους, που έγινε με πρωτοβουλία και είχε τη στήριξη των Συνδικάτων Οικοδόμων και Μετάλλου, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας απαίτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, να σταματήσουν η εντατικοποίηση της εργασίας και η χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες δουλειές για τα κέρδη της επιχείρησης.

Οπως αποφάσισαν στη χτεσινή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι, την Παρασκευή 25/5, στις 2.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο εργοτάξιο, με σκοπό να διαμορφώσουν τα αιτήματά τους αναλυτικά για τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του που θα διεκδικήσουν και για να εκλέξουν επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ