Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεοσυντηρητισμός... 100%!

Η επόμενη μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει την... προηγούμενη. Τα όσα έγιναν επί 4 μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο στερούν πλέον κάθε «άλλοθι» από τους καρεκλοκένταυρους του συγκεκριμένου κόμματος, αφού οι δήθεν «διαφωνίες» τους μεταφράστηκαν σε μια ηχηρή (την πιο ηχηρή έως σήμερα) ομοφωνία.

Το τονίζουμε: Οι πολιτικές θέσεις και αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκαν ομόφωνα. Ψηφίστηκαν και από 71% των «σημιτικών», αλλά και από το 29% των «λευκών»!

Από τις πιο σημαντικές αποφάσεις, δε, του συνεδρίου τους, είναι η εξής μία: «Καμία αλλαγή πολιτικής - Αποφασιστική στήριξη του κυβερνητικού έργου»! Το είπε ο Κ. Σημίτης από την πρώτη στιγμή που προκήρυξε το συνέδριο. Το είπε πεντακάθαρα και μέσα στο συνέδριο. Το λένε οι θέσεις που ψήφισαν - ομόφωνα - οι σύνεδροι.

***

Αυτή η πολιτική, λοιπόν, έλαβε το 100% των ψήφων. Ούτε ένα «λευκό», ούτε ένα «όχι»! Και για να μην ξεχνιόμαστε: Αυτή η πολιτική, αυτό το κυβερνητικό «έργο» που έλαβε το 100% των ψήφων, έχει σήμα κατατεθέν το... 5χίλιαρο (στους συνταξιούχους). Οσο για το «έργο» της, κυκλοφορεί με μόνιμο τίτλο το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».

Οχι φυσικά ότι υπήρχαν αυταπάτες. Τα περί «αλλαγής πολιτικής» που διατυμπάνιζαν μήνες τώρα οι διάφοροι θιασώτες του «καλού» ΠΑΣΟΚ, ήταν για το θεαθήναι. Επειδή, μάλιστα, όλη αυτή η φιλολογία περί «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ» ήταν (και είναι) απαραίτητη, ώστε να διατηρούνται εγκλωβισμένα λαϊκά στρώματα στο άρμα του ΠΑΣΟΚ, το σύνολο σχεδόν του αστικού Τύπου φρόντισε μέχρι και την ύστατη ώρα να συντηρήσει αυτό το μύθο:

«Οχι λευκές επιταγές στο Σημίτη», ήταν οι τίτλοι που δέσποζαν το πρωί του Σαββάτου στις εφημερίδες, αναφορικά με την παρουσία του Α. Τσοχατζόπουλου, στο βήμα του συνεδρίου. Ακόμα και την ύστατη ώρα, δηλαδή, οι τηλεβόες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, προσπαθούσαν να προσδώσουν στην οφθαλμοφανή διαμάχη για τις καρέκλες ένα περίβλημα περί δήθεν «ιδεολογικών και πολιτικών διαφωνιών»!

Το βράδυ της ίδιας μέρας, όμως, ήρθε ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Από το «όχι λευκές επιταγές στο Σημίτη» πέρασε στο «πάρτα όλα Σημίτη»...

***

Να είστε βέβαιοι πώς όλοι όσοι καλλιεργούν το κλίμα ανοχής έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, επενδύοντας στις «καλές» πτυχές του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουν την τακτική τους. Ομως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στέλνει, πραγματικά, ένα μήνυμα. Μήνυμα σαφές, που έχει υποχρέωση να το αντιληφθεί ο ελληνικός λαός:

Στο ΠΑΣΟΚ, όσο περισσότερο τσακώνονται για τα πόστα της κρατικοδίαιτης εξουσίας, τόσο πιο ενωμένοι είναι σε ό,τι αφορά τη διατήρηση αυτών των πόστων, μέσω της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Ο καημός τους είναι να κάθονται αυτοί και όχι οι άλλοι... «σύντροφοι» στις καρέκλες της αντιλαϊκής πολιτικής.

***

Τώρα, μετά το συνέδριο, τα πόστα καταλήφθηκαν από περισσότερους «σημιτικούς».

Επιχειρείται, μάλιστα, αυτή η «δυνατή εντολή» του 71% που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Σημίτη, να συγκαλύψει την άλλη, την πολύ πιο «δυνατή εντολή», την παμψηφεί εντολή που αφορά στην εφαρμογή της νεοσυντηρητικής πολιτικής.

Για το λαό, τούτο είναι και το πλέον σημαντικό: Ο νεοφιλελευθερισμός έλαβε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την απόλυτη πλειοψηφία. Ο νεοφιλελευθερισμός έλαβε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τη «δυνατή εντολή» να σαρώσει τα πάντα!

Οι άνθρωποι, μάλιστα, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να αποδείξουν ότι στην εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού είναι «όλοι μαζί». Και πόσο καθαρότερα να το πουν; Δεν υπάρχει πιο πάνω από το 100% που έλαβε ο νεοσυντηρητισμός στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.


Ν.ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ