Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι φιοριτούρες

Και συνεχίζει ο Β. Μουλόπουλος: «Η αμερικανική γεωστρατηγική είναι ξεκάθαρη και διατυπωμένη από την επομένη του Πολέμου του Κόλπου: "Οφείλουμε να εμποδίσουμε με κάθε μέσο τον κίνδυνο να επικρατήσει οποιαδήποτε άλλη δύναμη σε αυτή την περιοχή η οποία έχει αποθέματα (σ.σ.: ενεργειακά) που θα επέτρεπαν σε όποιον τα ελέγχει να μεταβληθεί σε παγκόσμια υπερδύναμη" (Defence Planning Guidance for the Fiscal Years, 1994-1999). Και να αποτρέψουμε το σχηματισμό ενός αντίπαλου άξονα Ρωσίας - Κίνας - Ινδίας, θα συμπλήρωνα εγώ.

Εμείς Χριστό κι αυτοί Αλλάχ, αλλά κι οι δυο μας αχ και βαχ, για τα πετρέλαια λοιπόν.

Δεν είναι το Ισλάμ που πολεμάει τη Δύση, αλλά ο αραβικός εθνικισμός που πιστεύει ότι τα πετρέλαια είναι δικά του και τα θέλει. Και ο Μπιν Λάντεν είναι ο οπλισμένος βραχίονας αυτού του εθνικισμού. Οπως δεν είναι ο φόβος των βαρβάρων που ωθεί τις χώρες της Δύσης σε 50ετή πόλεμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, αλλά ο φόβος ότι κινδυνεύει να μείνει από καύσιμα η αναπτυξιακή μηχανή του "πολιτισμένου κόσμου" μας.

Αυτό είναι το πλαίσιο της σύγκρουσης και όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς για τα κορόιδα της Ανατολής και της Δύσης. Οποιος θέλει μπορεί να διαλέξει στρατόπεδο, αλλά ας το κάνει χωρίς κοινωνικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές φιοριτούρες. Η μόνη αξία που διακυβεύεται σ' αυτόν τον πόλεμο είναι η αξία του πετρελαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ