Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Σχέδια για «κοινούς κανόνες εμπλοκής» Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Αλλη μια τρανταχτή επιβεβαίωση ότι η επικίνδυνη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ πηγαίνει χέρι χέρι με βρώμικα σχέδια για χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέδια καταστολής και ζητήματα «τάξης» και «εσωτερικής ασφάλειας» έδωσε η χτεσινή τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα «Αμυνα και Ασφάλεια σε έναν ψηφιακό κόσμο», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας ως πρόσχημα την «τρομοκρατία», σημείωσε ότι «στην εποχή μας, το θέμα της ασφάλειας εμπλέκεται με το θέμα της άμυνας και πέραν της σκληρής εργασίας που γίνεται μεταξύ των υπουργείων και των Αρχηγείων, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, να δημιουργήσουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια πρόκληση που δεν αφορά μόνο την ασφάλεια, αλλά και την άμυνα της χώρας, δεν απασχολεί μόνο την ασφάλεια της Συμμαχίας, αλλά και την άμυνα της Συμμαχίας και, πιστέψτε με, αυτό το Συνέδριο θα φροντίσει να μπουν οι πρώτες γραμμές για να προχωρήσουμε σε αυτήν την πολύ σημαντική συμμαχία για την πατρίδα μας, αλλά και για τη Συμμαχία».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός προανήγγειλε από το συνέδριο την «ενεργότερη» εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέδια εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και τον ακόμα «στενότερο» συντονισμό τους με τα Σώματα Ασφαλείας, για τα οποία προβλέπεται η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και ένταξή τους στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη στην υλοποίηση αντιδραστικών και επικίνδυνων μέτρων, που υπηρετούν ευρύτερους σχεδιασμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, αναφέρθηκε λίγο αργότερα στη «νέα εποχή ασφάλειας και άμυνας στην Ελλάδα και την Ευρώπη», λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός ασταθούς γεωπολιτικού τόξου... Στη διάσταση αυτή τα όρια της εσωτερικής ασφάλειας και της άμυνας συγχέονται και οι συνέργειες προκύπτουν ως προϋπόθεση για οποιονδήποτε σχεδιασμό σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org