Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ξέπλυμα» Μπουτάρη στις δολοφονίες του Ισραήλ

Πρόκληση κατά του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τη Δευτέρα, μέρα που το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε τη νέα σφαγή με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Μπουτάρης πρότεινε ο δήμος «να στείλει ένα συγχαρητήριο μήνυμα για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ», με τη στήριξη όλων των παρατάξεων.

Τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής καταδίκασε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος επισήμανε ότι το Ισραήλ εκτόπισε χιλιάδες Παλαιστίνιους από τη γη τους και σήμερα συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος τους, με τη στήριξη των ΗΠΑ.

«Εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα τέτοιο ψήφισμα - μήνυμα. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του κάθε λαού στην πατρίδα του, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της πατρίδας ενός άλλου λαού. Αυτό είναι που έχει διώξει την ειρήνη στην περιοχή και μόνο όταν αποκατασταθεί το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στη δική του πατρίδα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως λέει το ψήφισμα του ΟΗΕ, μόνο τότε υπάρχουν ελπίδες για την ειρήνη στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξισώνοντας θύτες και θύματα, ο Γ. Μπουτάρης απάντησε ότι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί «παλεύουν και οι δύο να αποκαταστήσουν μια κρατική οντότητα» και ότι «το κράτος του Ισραήλ άλλαξε και σύνορα μέσα σε αυτά τα χρόνια, τελείωσε η ιστορία». Να σημειωθεί ότι καμιά άλλη παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν βρήκε να πει μια λέξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και να καταδικάσει τη σφαγή στη Γάζα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org