Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ
«Στήριγμα» για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Βασικό ρόλο παίζει η Σούδα στην υποστήριξη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «USS Harry S. Truman» και της αρμάδας πολεμικών πλοίων που το συνοδεύει στις επιχειρήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, σε άλλη μια απόδειξη της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε φωτογραφία, σύμφωνα με την οποία αξιωματικός του αεροπλανοφόρου παρακολουθεί ανεφοδιασμό εν πλω του «Truman» από το πλοίο γενικής υποστήριξης του αμερικανικού ΠΝ «USNS Arctic». Υπάρχει και φωτογραφία της αρμόδιας διοίκησης του αμερικανικού ΠΝ («US Navy's Military Sealift Command»), ακόμα πιο παραστατική, που δείχνει φορτία να μεταφέρονται με ελικόπτερο από το πλοίο ανεφοδιασμού στο αεροπλανοφόρο. Το «Arctic», μαζί με έτερο πετρελαιοφόρο του αμερικανικού ΠΝ, το «Patuxent», είναι από τα πλοία που δένουν συχνά τελευταία στη Σούδα.

Ηταν δεμένο και προχτές, ενώ διαθέσιμα στοιχεία για χτες το ήθελαν να έχει αποπλεύσει από τη βάση των Αμερικανών στη Σούδα και να πλέει στα ανοικτά της βόρειας Κρήτης, με κατεύθυνση πάλι τα ανατολικά, προς υποστήριξη της αμερικανικής αρμάδας που επιχειρεί κατά στόχων στη Συρία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org