Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το βιομηχανικό προλεταριάτο στις 19 Μάη

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι με τη «Ρωμιοσύνη»

Το Σάββατο 19 Μάη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145, σταθμός ΗΣΑΠ «Περισσός»), με θέμα «Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πολύμορφη πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με το συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλη και θα πυκνώσουν το Μάη και τον Ιούνη, φωτίζοντας τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ, την απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα.

Μεταξύ άλλων, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Το Σάββατο 19 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι, στο ανοιχτό θέατρο δίπλα από την πύλη του στρατοπέδου, εκδήλωση αφιερωμένη στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς του 1944, με τίτλο «Γράψαμε Ιστορία - Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε». Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της ΠΟ Δυτικής Αθήνας.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Δύναμή μας η πρωτοπόρα θεωρία, η πρωτοπόρα δράση για τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ, Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100χρονα του ΚΚΕ και στα 50χρονα της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

-- Στις 8 μ.μ., εκδήλωση της ΤΕ Καλλιτεχνών, στο Μουσείο Μακρονήσου, με τίτλο «"Αν έζησες σαν κομμουνιστής, είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του 20ού αιώνα" (Ν. Χικμέτ). Η διαμόρφωση της προσωπικότητας μέσα στην οργανωμένη ταξική πάλη». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, Γραμματέας της ΤΕ Καλλιτεχνών, και θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Λάμπρου Λιαρόπουλου «Το άλλο γράμμα».

Σε άλλες πόλεις:

Σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., οι ΚΟΒ Δ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση στο πάρκο Παπάζογλου (Αγ. Θεράποντα), με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο χώρο των παλιών φυλακών, η ΤΕ Τρικάλων οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το Σάββατο 19 Μάη, η ΤΟ Πιερίας, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (κτίριο Παπαστράτου, παραλία), εκδήλωση με τίτλο «Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου - Οι πρώτες δεκαετίες». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στη Φλώρινα, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο, εκδήλωση με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό ζήτημα». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org