Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν αύριο στην Αθήνα

Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που οργανώνουν σε όλη τη χώρα, μέχρι και τα μέσα του Μάη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων), δίνοντας αγωνιστική απάντηση στη διαρκή αντιασφαλιστική επίθεση και στην εφαρμογή των αντισυνταξιουχικών διατάξεων του νόμου 4387/16, που ψηφίστηκαν και δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αύριο, Τετάρτη, τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν οι συνταξιούχοι της Αττικής, με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Για την Αττική προγραμματίζεται επίσης σειρά άλλων κινητοποιήσεων, τις επόμενες βδομάδες.

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία χτες στη Θεσσαλονίκη

Χτες ήταν η σειρά των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησαν ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Κατήγγειλαν ότι με τα «θανατηφόρα» μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση από φέτος μέχρι το 2020, οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση το σύνολο των συνταξιούχων, αφού τους αφαιρεί άλλες δύο συντάξεις σε ετήσια βάση, επιπρόσθετα στις μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να μην παρασυρθούν από το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και να απαντήσουν με αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, στην επίθεση που δέχονται. Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη, να διεκδικήσουν να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου με όλες τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις που περιλαμβάνει. Να απαιτήσουν ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και δωρεάν φάρμακα για όλους, επιστροφή όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων από τις συντάξεις τους, καμία εμπλοκή της χώρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Το πρόγραμμα στις άλλες πόλεις

Στις υπόλοιπες πόλεις, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που οργανώνονται έχει ως εξής:

Στην Πάτρα, σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Λάρισα, επίσης σήμερα στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στις Σέρρες, αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Γιάννενα, την Πέμπτη 26/4 στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στον Βόλο, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο Κιλκίς, την ίδια μέρα, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Καρδίτσα, την Τρίτη 8/5 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στη Ρόδο, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στο ξενοδοχείο PLAZA.

Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 10/5 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ