Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύριο η κινητοποίηση των υγειονομικών

Σε στάση εργασίας στην Αττική (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα προχωρούν αύριο οι υγειονομικοί. Στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στην 1η ΥΠΕ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Αγωνιστική παρέμβαση στο Δρομοκαΐτειο

Χτες, εξάλλου, σε στάση εργασίας, συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και πορεία, με ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Καβάλας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας για συρρίκνωση των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και τη μεταφορά τους αρχικά στις ΥΠΕ και στη συνέχεια σε ΜΚΟ και την ΑΕΜΥ.

Την ίδια στιγμή, στοιχεία όπως ο τεράστιος όγκος προσέλευσης, είναι χαρακτηριστικά για την οξύτητα του προβλήματος. Μόνο το 2017 στα εξωτερικά ιατρεία υπήρξαν 18.500 προσελεύσεις. Από το Γραφείο Κίνησης το 2016 έγιναν 2.170 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 1.168 ήταν εισαγγελικές. Το 2017 οι εισαγωγές έφτασαν τις 2.500, εκ των οποίων οι 1.397 ήταν εισαγγελικές. Την ίδια στιγμή, είναι κενό το 50% των οργανικών θέσεων σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org