Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
46ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Σε πάλη για σωματεία κάστρα αγώνα καλεί η ΔΑΣ

Οι εργασίες του 46ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) ξεκίνησαν χτες το απόγευμα, με τη ΔΑΣ ΟΤΑ να αναδεικνύει την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων στα σωματεία και ενίσχυσής της.

Οπως τονίζει στη διακήρυξή της, επειδή «θέλουμε να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, πρέπει ν' αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναγεννηθεί πραγματικά, να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα! (...) Η ΔΑΣ ΟΤΑ, όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παλεύουν για να γίνουν τα σωματεία πραγματικά κάστρα αγώνα και όπλο στα χέρια μας. Παλεύουν για την πραγματική αναγέννηση του κινήματος».

Σε αυτήν την προσπάθεια, επισημαίνει, αντίπαλοι στέκονται η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που προωθούν και υλοποιούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στους δήμους και την κοινωνία. Αντίπαλοι είναι ακόμα συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως η πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΟΤΑ, «που θέλουν το κίνημα απλώς να διαμαρτύρεται για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά να μην παλεύουν για να απαλλαγούμε από τις αιτίες που τη γεννούν».

«Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε...»

Ετσι απάντησε η ΔΑΣ ΟΤΑ στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων να τραπεζώσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την παραμονή του συνεδρίου.

Εξηγώντας τους λόγους επισημαίνει ότι «οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Γενικό Συμβούλιο με τη ΔΑΣ ΟΤΑ, δείχνοντας συνέπεια λόγων και έργων, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο γεύμα που παραθέτει ο δήμος Ιωαννιτών στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για τη δημοτική αρχή που αρνήθηκε να αποδεχθεί τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι συμβασιούχοι μετά τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ, την ίδια ώρα που προσέλαβε νέα στρατιά ανέργων με 2μηνες συμβάσεις. Οι 43 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα Ιωάννινα δεν αθωώνουν την πολιτική ευθύνη που φέρει η δημοτική αρχή γιατί ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των ίδιων των εργαζομένων. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε...».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org