Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Αύριο η μέρα δράσης για τη ζωή και την υγεία των εργατών

Αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και αλλού

Από τις χτεσινές στάσεις εργασίας σε ναυπηγεία από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
Από τις χτεσινές στάσεις εργασίας σε ναυπηγεία από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
Αγωνιστικές δράσεις διαφόρων μορφών θα αναπτύξουν αύριο, Τετάρτη, συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα στον κλάδο του Μετάλλου, για το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ύστερα από πρωτοβουλία που πήρε το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής, Πάτρας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Ευβοίας και τα Σωματεία «Frigoglass» και «Ελλάς Καν» απευθύνουν κάλεσμα προς όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του κλάδου, τονίζοντας ότι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και τις «πλάτες» που της κάνουν οι κυβερνήσεις, πρέπει «να υπάρξει συντονισμός στον κλάδο, να είναι η φωνή μας ενιαία και δυνατή, να ταράξουμε τα νερά, να φέρουμε στο προσκήνιο με κάθε τρόπο την ανάγκη λήψης μέτρων σε κάθε χώρο δουλειάς και την καθιέρωση σε υψηλή προτεραιότητα, σταθερά στη δράση μας, του κρίσιμου αυτού ζητήματος».

Στην Αττική

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, μετά τις στάσεις εργασίας και τις συζητήσεις με εργαζόμενους που πραγματοποίησαν σε μια σειρά από ναυπηγεία τη βδομάδα που πέρασε, συνεχίζουν και σήμερα με στάση εργασίας (7 π.μ. - 9 π.μ.) στα ναυπηγεία Τσαγγαρινού, Ψαρρού, Χαλκίτη.

Για την αυριανή μέρα πανελλαδικής δράσης, το Συνδικάτο έχει κηρύξει στάση εργασίας στον Πειραιά (από τις 12 μ.), στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση στις δεξαμενές Βασιλειάδη στις 12.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα, στην Αθήνα οργανώνει στις 5 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Σε άλλες περιοχές

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει αύριο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ημερίδα για τα ζητήματα της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά συμμετέχει στην πρωτοβουλία, οργανώνοντας και αυτό, αύριο, ημερίδα, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, με θέμα «Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας υπόθεση πάλης για το εργατικό κίνημα, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου».

Στη Μαγνησία, το Συνδικάτο Μετάλλου θα πραγματοποιήσει αύριο παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, απαιτώντας να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, ενώ το απόγευμα θα γίνει νέα ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του, προκειμένου να οργανωθεί η περαιτέρω παρέμβαση για το θέμα, σε σύνδεση με τη συνολικότερη πάλη που δίνουν τα ταξικά συνδικάτα.

Στην Πάτρα, το κλαδικό Συνδικάτο και τα σωματεία στη «Frigoglass» και την «Ελλάς Καν» θα κάνουν επίσης παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στη Φθιώτιδα, το Συνδικάτο Μέταλλου, αξιοποιώντας την απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο τα σωματεία στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, αναδεικνύει ταυτόχρονα την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ