Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στάσεις εργασίας σε σιδηρόδρομο και τρόλεϊ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας (ξεκινά στις 11 π.μ.) την Πέμπτη 26/4 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρώντας στην πώληση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου).

Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, ενώ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στον σιδηρόδρομο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων την οποία υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την υπηρετεί αποφασιστικά και αδιαπραγμάτευτα (...) Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΟΣΕ που στα μουλωχτά ετοιμάζει την παράδοση της εκπαίδευσης και της συντήρησης υποδομής σε εταιρείες. Αυτή την πολιτική τη στηρίζει απόλυτα και ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, που δεν διστάζει να κυκλοφορεί και ανακοινώσεις λέγοντας στους εργαζόμενους ότι δεν κινδυνεύουν από την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ γιατί η κυβέρνηση τους έχει εξασφαλίσει».

Στο μεταξύ, σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη, από τις 12 μ. έως τις 5 μ.μ., οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Η στάση εργασίας έχει προκηρυχθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στη Γενική τους Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ