Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»
Ξανά σε διαθεσιμότητα οι εναπομείναντες εργάτες

Το μέτρο της τρίμηνης διαθεσιμότητας, το οποίο επέβαλε για πέμπτη φορά η εργοδοσία στους 170 εναπομείναντες εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργικής», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Απαιτεί την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και επισημαίνει ότι με το μέτρο αυτό η εταιρεία φορτώνει για μια ακόμα φορά στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους «τις συνέπειες της συνεχιζόμενης κρίσης και των οξυμένων ανταγωνισμών του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου του χάλυβα στη χώρα μας και διεθνώς».

Το Συνδικάτο τονίζει τις ευθύνες που βαραίνουν την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, που «όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο όνομα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας, συναίνεσε στο σύνολο των αντεργατικών σχεδιασμών της εταιρείας», σε εκατοντάδες απολύσεις, και «εθελούσιες», μειώσεις στους μισθούς και εκ περιτροπής εργασία, ενώ και σήμερα αρνείται να αντιδράσει με κινητοποιήσεις στις διαθεσιμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος, σχολιάζει το Συνδικάτο, κινούνται και οι πλειοψηφίες σε ΕΚΕΔΑ, ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, και καλώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες ιδιοκτήτες του εργοστασίου, δηλαδή την οικογένεια των Αγγελόπουλων, να... σταθούν στο ύψος της «ιστορίας και του ονόματός τους»! Στην πραγματικότητα, οι μεγαλοεργοδότες στη «Χαλυβουργική» στέκονται κατ' αυτόν ακριβώς τον τρόπο, «δηλαδή ως στυγνοί εκμεταλλευτές που θησαύρισαν από τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων εργατών», σχολιάζει το Συνδικάτο, και καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα και να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ