Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες στην ακροδεξιά

Συνεχίζονται οι διεργασίες στα δεξιά της ΝΔ, στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιατάξεων στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Ο ευρωβουλευτής Ελ. Συναδινός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας».

Θυμίζουμε ότι προηγουμένως είχαν αποχωρήσει και άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, όπως ο βουλευτής Ν. Μίχος (πέρασε μετά από το κόμμα Βελόπουλου, για να ενταχθεί κατόπιν στο ΛΑΟΣ), καταγγέλλοντας την ηγεσία της ΧΑ ότι άφησε «εχθρούς» να «αλώσουν» τον κομματικό μηχανισμό και ότι «έπαψε να αφουγκράζεται όλους αυτούς που "μάτωσαν" για να φτάσει η ΧΑ εκεί που έφτασε». Οτι δόθηκε βήμα σε «καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής» και ότι ο ίδιος δεν θέλει να έχει θέση στο «συνονθύλευμα» που παίρνει τη θέση της ΧΑ «που αγάπησε»!

Είχε αποχωρήσει επίσης ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης, λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι «στο κίνημα παρεισφρήσανε και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες, απομεινάρια του πάλαι ποτέ "κατεστημένου", οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος».

Ακόμα είχαν φύγει ο Χρ. Κιτσόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης, και ο Αν. Ναθαναηλίδης, επίσης εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος. Παραπέρα, για μετατροπή της ΧΑ σε «υποχείριο Μαρινάκη - Ντόρας και Μητσοτάκη» έκανε λόγο, αποχωρώντας σε προηγούμενη φάση από το μόρφωμα, ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων της ναζιστικής οργάνωσης, Δ. Σταθάκης.

Σε άλλα μορφώματα

Στους ΑΝΕΛ φαίνεται ότι συνεχίζεται μια προσπάθεια να καταλήξουν σε κάποιου είδους συνεννόηση και εκλογική σύμπραξη με τους διαγραφέντες από τη ΝΔ Φ. Κρανιδιώτη και Κατερίνα Παπακώστα, με τους οποίους είχε συνάντηση την Παρασκευή ο Π. Καμμένος, ενημερώνοντάς τους με την ιδιότητά του υπουργού Αμυνας για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα».

Να σημειωθεί ότι η Κατερίνα Παπακώστα γνωστοποίησε την απόφασή της να συγκροτήσει «πολιτική πρωτοβουλία» με το όνομα «Νέα Ελληνική Ορμή» (Ν.Ε.Ο.), με βασικό κατά την ίδια στόχο την επίτευξη «συνεννόησης» και «ομόνοιας» στο αστικό πολιτικό σύστημα. Δημοσιεύματα θέλουν να συνεργάζεται μαζί της και το πρώην στέλεχος της ΝΔ, Ευ. Αντώναρος, που τελευταία έχει ουκ ολίγες φορές εκφραστεί θετικά για το κυβερνητικό έργο. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επαφές είχε και με τους Απ. Γκλέτσο και Απ. Τζιτζικώστα, με τον πρώτο πάντως να βρίσκεται πλησιέστερα στους ΑΝΕΛ. Λέγεται επίσης ότι η Παπακώστα είναι σε επαφές και με τον Σ. Τσιτουρίδη, που πέρυσι, μαζί με άλλον ένα πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, τον Ν. Τσιαρτσιώνη, είχαν στήσει το «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών».

Τέλος, από πλευράς ΛΑΟΣ γίνεται μια προσπάθεια να φανεί προς τα έξω ότι είναι σε επαφές με τον στρατηγό ε.α. Φρ. Φραγκούλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ