Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο εκδηλώσεων για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή

Την Κυριακή 29 Απρίλη, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου

Διήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944, διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απρίλη.

Το Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής θα διεξαχθούν δύο θεματικές συζητήσεις:

  • Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στο μεσοπόλεμο. Η συμβολή του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η γνώση και η μόρφωση βασικό συστατικό της κομμουνιστικής πρωτοπορίας. Το παράδειγμα της Ακροναυπλίας. Θα μιλήσει η Κυριακή Καμαρινού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 29 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει συναυλία του μεγάλου Ελληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στη συναυλία που θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Χαλκιάς. Μαζί τους και οι Δάφνη Ζουρνατζή και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Συμμετέχουν η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή.

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από το «Χρονικό», σε στίχους Κ. Χ. Μύρη, από τους κύκλους τραγουδιών «Εργάτες» (1976) και «Εντεύθεν» (2015), σε στίχους του Γ. Μαρκόπουλου, από τη σειρά τραγουδιών «Ανεξάρτητα» (1976), σε στίχους του συνθέτη, του Γιώργου Χρονά και του Γιώργου Σκούρτη. Επίσης από το μουσικό έργο «Ηλιος ο πρώτος» (1969), σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και από το συμφωνικό έργο «Πέντε Στάσιμα», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

Από το μουσικό έργο «Ιθαγένεια» (1972), σε στίχους Κ. Χ. Μύρη και «Θητεία» (1974), σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, από τη σειρά τραγουδιών «Τα τραγούδια του νέου πατέρα» (1972), σε στίχους Μιχάλη Κατσαρού.

Από τον κύκλο τραγουδιών «Σεργιάνι στον κόσμο» (1979), σε στίχους Σαπιέντια και του συνθέτη, του Πάνου Θεοδωρίδη, του Μάνου Ελευθερίου και του Μελέτη Κυριακού.

Από τη σειρά τραγουδιών «Παράθυρο στη Μεσόγειο», σε στίχους του Μιχάλη Σταυρακάκη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org