Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Νέα συγκέντρωση αύριο στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Από την κινητοποίηση συμπαράστασης στα δικαστήρια, την περασμένη Τρίτη
Από την κινητοποίηση συμπαράστασης στα δικαστήρια, την περασμένη Τρίτη
Σε νέα κινητοποίηση στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 7) καλούν αύριο Τετάρτη, στις 9 π.μ., το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες σπουδαστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16/4. Θυμίζουμε ότι οι δύο φοιτητές πέρασαν ως συλληφθέντες από αυτόφωρο, μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκε η κινητοποίηση από τα ΜΑΤ, επειδή «τόλμησε» να τα βάλει συμβολικά με τον ανδριάντα του σφαγέα των λαών, του Προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν. Οι ίδιες οι εξελίξεις μετά την κινητοποίηση, με την «αυτοψία» και τη φωτογράφηση του περήφανου πρέσβη των ΗΠΑ στο «καθαρό» από διαδηλωτές μνημείο, όπως και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ότι τα ΜΑΤ «προστάτεψαν» τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, απέδειξαν ότι τόσο η καταστολή όσο και οι διώξεις είναι αποτελέσματα «άνωθεν παρεμβάσεων».

Στην πρώτη τους δίκη την Τρίτη 17/4, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οι δυο σπουδαστές, Στράτος Καρύδας και Κώστας Φραγκουλόπουλος, είχαν στο πλάι τους εκατοντάδες εργαζόμενους και νέους να εκφράζουν με συγκέντρωση στο χώρο τη συμπαράστασή τους και την καταδίκη της καταστολής. Η διαδικασία είχε αναβληθεί για την Τετάρτη 25/4, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να συγκεντρωθεί επιπλέον αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών.

Το στημένο κατηγορητήριο περιλαμβάνει απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

«Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους δυο συλληφθέντες φοιτητές», τονίζει στο κάλεσμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Οι δυο νεολαίοι δεν είναι μόνοι τους. Εχουν μαζί τους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνδικάτα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης, δυνάμεων καταστολής δεν θα περάσουν», υπογραμμίζει.

Σε ανάλογο κάλεσμα, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καταγγέλλει την κυβέρνηση, που «για να δώσει διαπιστευτήρια στις ΗΠΑ στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν άγρια φοιτητές που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο και δικάζει δυο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες!». Επισημαίνει ότι είναι η ίδια κυβέρνηση που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, παραχωρεί τα πανεπιστήμια για έρευνα στην υπηρεσία των πολεμικών σχεδίων και «έχει το θράσος να καλεί φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ». «Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό!», ξεκαθαρίζει το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ