Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Αποχαιρετούν τον Σταύρο Λίτσα

Τον Σταύρο Λίτσα, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, αποχαιρετούν το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Αθήνας και η Ομοσπονδία των Οικοδόμων, πλήθος από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς.

Το ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποχαιρετά τον συνάδελφο και συναγωνιστή, τον σύντροφο Σταύρο Λίτσα, που σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) έφυγε πρόωρα, μετά από σύντομη αλλά παλικαρίσια μάχη με το θάνατο.

Ο σύντροφος Σταύρος υπερασπίστηκε από πολύ νέος τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ως μέλος της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ήταν μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Τον διέκριναν η σεμνότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της τάξης μας. Ηταν από τους πρωτοπόρους στην πάλη απέναντι στο κεφάλαιο, μέσα στα γιαπιά και στα εργοτάξια. Αφήνει πολύ νωρίς κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής, την καθημερινή ακούραστη δράση του.

Ο σύντροφος Σταύρος θα είναι μαζί μας σε κάθε φάση του δύσκολου αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στη σύντροφό του».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

«Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και ο κλάδος ολόκληρος είναι συγκλονισμένοι από το θάνατο του συντρόφου μας», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Ο σύντροφος Σταύρος Λίτσας με ανιδιοτελή προσφορά χωρίς όρια ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου, συνολικά στον αγώνα της εργατικής τάξης στην Αττική. Παρά τη θλίψη, αποχαιρετούμε τον σύντροφό μας με μεγάλη περηφάνια για την προσφορά του, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, στον οποίο πορεύτηκε αταλάντευτα στη ζωή του», αναφέρουν και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τη συντρόφισσά του, Λώρα.

Ανακοινώσεις από δεκάδες σωματεία και φορείς

Με ανακοινώσεις τους δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Σταύρου Λίτσα και υπόσχονται να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα που ο ίδιος έδειξε με το παράδειγμά του.

Ανακοινώσεις, μεταξύ άλλων, έχουν εκδώσει τα Συνδικάτα Οικοδόμων Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Καρδίτσας και Κέρκυρας.

Τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου, Πειραιά, Σάμου, Ζακύνθου και Αθήνας.

Οι Ομοσπονδίες Λογιστών, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου.

Τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Αττικής, ΟΤΑ Αττικής, Καθαριστριών Πειραιά, Καθαριστριών Αθήνας, Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Τύπου και Χάρτου, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Ελεγκτών Λογιστών Περιφέρειας Αττικής, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής και Νήσων, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, Εργαζομένων «First Data».

Επίσης, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών, Κλιματιστικών Εργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων, οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών - Τεχνικών, η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Σταύρου Λίτσα και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του, εκφράζουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

  • Αντί στεφάνου, η ΟΕΚΙΔΕ καταθέτει στη μνήμη του 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΠΑΜΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική υποδοχή από τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Αθήνα(2021-11-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική υποδοχή στην Ομόνοια από συνδικάτα της Αττικής(2021-11-10 00:00:00.0)
Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης(2020-05-07 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται να δώσουν μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση(2020-01-22 00:00:00.0)
Με βαθιά θλίψη το τελευταίο «αντίο» στον σ. Σταύρο Λίτσα(2018-03-28 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών του «Ζούρα»(2015-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ