Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την άρνηση των ΗΠΑ να δώσουν άδεια εισόδου στον γγ της ΠΣΟ

Την άρνηση χορήγησης εισόδου στις ΗΠΑ στον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Γιώργο Μαυρίκο, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Το αίτημα για χορήγηση άδειας αφορούσε προγραμματισμένη επίσκεψη του Γ. Μαυρίκου στις ΗΠΑ τον προσεχή Μάρτη, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ως μόνιμου εκπροσώπου της ΠΣΟ, και να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων - μελών και φίλων της ΠΣΟ, τον ίδιο μήνα, στο Λος Αντζελες.

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, απαιτεί να χορηγηθεί η άδεια εισόδου στον γενικό γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών του διεθνούς, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες «να καταδικάσουν με ψηφίσματα, αποφάσεις, καταγγελίες τη νέα αυτή επίθεση ενάντια στο διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία».

Τη μη χορήγηση της σχετικής άδειας καταγγέλλουν επίσης η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FISE), μέλος της ΠΣΟ, και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ