Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ
Κινητοποίηση στις 15 Φλεβάρη για το δικαίωμα στη δουλειά

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη βάρδιας) και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Εσωτερικών κηρύσσει για όλους τους συμβασιούχους την Πέμπτη 15 Φλεβάρη το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, προβάλλοντας τα αιτήματα: Καμιά απόλυση συμβασιούχου, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, αναφερόμενο στην προκήρυξη του υπουργείου για 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό των δήμων, σημειώνει πως «οι ανάγκες δεν καλύπτονται από τις προσλήψεις αυτές. Χρειάζονται τόσες και άλλες τόσες σε όλες τις υπηρεσίες». Τονίζει σχετικά ότι η έλλειψη προσωπικού «σε όλες τις υπηρεσίες τσακίζει κόκαλα. Δεκάδες τομείς έχουν ιδιωτικοποιηθεί σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης, δημάρχων και εργοδοτικών σωματείων».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οι συνάδελφοι ξέρουν ότι μόνο με τον αγώνα τους μπορούν δικαιωθούν. Εχουν να αντιπαλέψουν θηρία: Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τις δημοτικές αρχές, τα αρπακτικά που τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια, που καλλιεργούν τον εφησυχασμό. Τώρα η κυβέρνηση καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. Τους βάζουν απέναντι στους ανέργους. Η απάντηση είναι μία. Ολοι μαζί αντιδρούμε στην πολιτική μοιράσματος της φτώχειας, φύγε εσύ - έλα εσύ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ολοι μαζί στο δρόμο του αγώνα!».

Με ανακοίνωσή της η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, σημειώνοντας ότι η προκήρυξη των θέσεων «αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα». Επισημαίνει ωστόσο ότι «οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό», λόγω των τεράστιων ελλείψεων συνολικά στους δήμους και όχι μόνο στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Τονίζει ότι παραμένει κύριο αίτημα η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ζητώντας παράλληλα να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. «Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άνεργους. (...) Ολοι μαζί θα σας δώσουμε την απάντηση που αρμόζει και που ξέρει να δίνει η εργατική τάξη!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μαχητική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9/2 συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία κατήγγειλαν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης η απόλυση των συμβασιούχων.

Οπως εξήγησε η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου, παρά την προκήρυξη θέσεων «η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει τους συμβασιούχους απ' έξω. Και στο τέλος Μάρτη τους απολύει. Μιλάμε για 10.000 απολύσεις ανθρώπων που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της (Βερναρδάκης, Σκουρλέτης) τους υπόσχονταν ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Οι ανάγκες στους δήμους είναι πολλαπλάσιες και η κυβέρνηση μπορεί και να τρέξει την προκήρυξη για την πρόσληψη νέων εργαζομένων και ταυτόχρονα να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων των χιλιάδων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου».

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης με ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναδεικνύει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων. Οπως αναφέρει, στις 27 Μάρτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και το ΑΣΕΠ είναι αδύνατο μέσα σε τρεις μέρες να προλάβει να βγάλει τους προσωρινούς πίνακες. Οπότε, προειδοποιεί ότι από 1η Απρίλη, θα «διευκολυνθούν» οι πρόθυμοι δήμαρχοι να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες σε εργολάβους - επιχειρηματικούς ομίλους... «Ηδη κάποιοι δήμαρχοι - όπως μαθαίνουμε - έχουν προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις από κοντά να δίνουν χέρι βοηθείας», αναφέρει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org