Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στο λιμάνι της ΠΕΣΙΝΕ

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε στις αρχές Φλεβάρη στο λιμάνι της ΠΕΣΙΝΕ, συμφερόντων Ομίλου Μυτιληναίου, όταν εργάτης έπεσε στο αμπάρι πλοίου όπου γίνονταν εργασίες φόρτωσης, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ.

Ο εργάτης απασχολούνταν σε εργολαβία που δραστηριοποιείται στο χώρο του αλουμινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι 32 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας στις 3/2 και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην εντατική.

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη, ενώ με αφορμή και αυτό το σοβαρό περιστατικό καλεί σήμερα Τρίτη σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν με επιστολή τους να γίνει έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, να ληφθεί απόφαση για στάση εργασίας στο εργοστάσιο και στις εργολαβίες και να απαιτηθεί άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργατικού «ατυχήματος» από τους αρμόδιους φορείς.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς (...) έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη. Μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή, τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργατών γι' αυτούς είναι κόστος.

Ερωτήματα προκαλεί η στάση τόσο της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, του σωματείου "Ενωση", αλλά και του σωματείου των εργολαβιών, που δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για να καταγγείλουν το γεγονός. Το αποσιωπούν για να αθωώσουν τα αφεντικά και να τα φορτώσουν όλα στην "κακιά ώρα"».

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου διάλεξε να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ αντί να ενημερώσει τους εργαζόμενους: «Μετά από δέκα και πλέον μέρες αναγκάστηκαν, μετά από παρέμβασή μας, να ενημερώσουν μέσω του Τύπου ότι όντως στο χώρο του Αλουμινίου έγινε εργατικό "ατύχημα", και μάλιστα σοβαρό. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν: Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το "ατύχημα"; Γιατί δεν ενημέρωσαν με ανακοίνωση τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ; Γιατί προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός; Τι μέτρα προτίθεται να πάρει έτσι ώστε κανένας εργάτης να μην αναφέρεται στα ψυχοσάββατα; Είχε πιστοποίηση φορτοεκφόρτωσης ο εργαζόμενος, μιας που για τη συγκεκριμένη εργασία χρειάζεται εξειδίκευση; Πόσες ώρες δούλευε καθημερινά ο εργαζόμενος; (...) Τι απαντάνε στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για στάση εργασίας στο χώρο του Αλουμινίου;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο «ατύχημα» στη «FULGOR»(2017-08-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2017-06-01 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ για το εργατικό «ατύχημα» στο Βόλο(2014-07-04 00:00:00.0)
Κεραυνοβολήθηκε 33χρονος εργάτης(2012-05-19 00:00:00.0)
Τραυματίστηκε σοβαρά εργαζόμενος(2009-08-04 00:00:00.0)
Αλλο ένα θύμα στα Ολυμπιακά έργα(2003-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ