Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Αγωνιστική παρέμβαση για τους εργαζόμενους της «Ευρώπης»

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του πρακτορείου «Ευρώπη» οργανώνει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, την Πέμπτη 15/2, στις 6.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Ενωση ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, προκειμένου «να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου, σχετικά με τα παρακάτω θέματα: Χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος στους απλήρωτους εργαζόμενους της "Ευρώπης", το οποίο καθυστερεί αδικαιολόγητα! (...) Την υπόθεση της "μεταβίβασης επιχείρησης" από την "Ευρώπη" στην "Αργος", για την οποία και η υπουργός έχει πάρει θετική θέση, δεδομένου ότι οι εκδότες κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, "τσακίζοντας" παράλληλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Χορήγηση κάρτας ελεύθερης πρόσβασης στα ΜΜΜ για τους εργαζόμενους της "Ευρώπης". Απαλλαγή των εργαζομένων της "Ευρώπης" από τις υποχρεώσεις απέναντι σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες κ.λπ., δεδομένου ότι είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες. Τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη χορήγηση επιδομάτων ασθενείας από το Ταμείο (...) και ξεπερνούν τον ένα χρόνο. Επίσης, την καθυστέρηση που παρατηρείται για την ασφάλιση νέων εργαζομένων, που φτάνει τον ένα χρόνο από τη στιγμή που καταθέτουν τα χαρτιά τους».

Οπως επισημαίνει, «αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και καλούμε το υπουργείο να εξηγήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει για μια ακόμη φορά τους εκδότες του έντυπου Τύπου και της διακίνησής του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ