Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στον ΟΑΣΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ, την Παρασκευή 16/2, στις 11 π.μ., διοργανώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Απαιτεί άμεση αύξηση των δρομολογίων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες, μείωση του εισιτηρίου στο μισό, δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών από και προς τη δουλειά και τα σχολεία τους, δωρεάν μετακίνηση για απλήρωτους ή εργαζόμενους σε επίσχεση.

Με ανακοίνωσή του, το σωματείο αναφέρεται στην... «εξυγίανση» και «κρατικοποίηση» του ΟΑΣΘ που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα όσοι ζουν στις δυτικές και τις απομακρυσμένες συνοικίες, με τον απαρχαιωμένο στόλο λεωφορείων, τη μείωση δρομολογίων, τις καθυστερήσεις και το συνωστισμό.

Και σημειώνει: «Το παραμύθι γνωστό. Οπως ο ΟΣΕ, οι αερολιμένες και τόσοι άλλοι οργανισμοί, η κυβέρνηση κάνει... λίφτινγκ στον ΟΑΣΘ, για να πλασάρει σε επιχειρηματικούς ομίλους τις πιο κερδοφόρες γραμμές της αστικής συγκοινωνίας, με ορίζοντα το Δεκέμβρη του 2019, οπότε θα πρέπει να εφαρμοστεί και σχετική Οδηγία της ΕΕ».

«Απαιτούμε δημόσιες συγκοινωνίες που να είναι σχεδιασμένες για τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και όχι για την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματιών», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ