Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών

Σε προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατάληψη του ζαχαρουργείου Ορεστιάδας, αύριο, Παρασκευή 12 Γενάρη, στις 10 το πρωί, καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» με αίτημα την άμεση πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και τη διασφάλιση των αγροτών που τα τεύτλα τους παραμένουν ασυγκόμιστα στα χωράφια.

Θυμίζουμε ότι οι τευτλοπαραγωγοί όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για τη σοδειά που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης το 2017. Χτες, η διοίκηση της ΕΒΖ δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας θα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών 4 εκατ. από τα 10,2 εκατομμύρια που καθαρά τους οφείλονται. Την πληρωμή των υπόλοιπων χρωστούμενων η ΕΒΖ θα πρέπει να την καλύψει με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» με ανακοίνωσή της θυμίζει ότι η ΕΒΖ και άλλη φορά υποσχέθηκε στους τευτλοπαραγωγούς ότι θα κάνουν «γλυκά» Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, αντί για την έγκαιρη εξόφλησή τους, εισέπραξαν την κοροϊδία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Δυστυχώς η απληρωσιά σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεσάζοντες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, είναι πια ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Καλούμε τους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής μας, που με το μόχθο τους κρατούν σε λειτουργία το ζαχαρουργείο και παραμένουν απλήρωτοι, να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να αντιδράσουν δυναμικά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org