Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες και ενίσχυσή της καλεί η ΔΑΣ

Εκτενή αποσπάσματα από τη διακήρυξη

Από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Να στρατευτούν στη μάχη των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της, με στόχο ένα πιο ισχυρό και πιο μαζικό συνδικάτο, συσπειρωμένο στις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, καλεί όλους τους μεταλλεργάτες η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), ο ταξικός συνδυασμός που βρίσκεται στη διοίκηση του Συνδικάτου.

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν χτες από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, με μεγάλη συμμετοχή. Συνεχίζονται την Κυριακή 14/1 στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, ενώ ολοκληρώνονται στα μέσα Φλεβάρη.

Για ένα Συνδικάτο ακόμα πιο ισχυρό, με δραστήρια συμμετοχή των χιλιάδων μελών του

Στη διακήρυξή της για τις αρχαιρεσίες, η ΔΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε ένα Συνδικάτο που με τη δραστήρια συμμετοχή των χιλιάδων μελών του, θα μπορέσει να συγκρουστεί ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά, να βάλει εμπόδια σε κυβέρνηση και εργοδότες που ήδη υλοποιούν άγρια επίθεση στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας (...).

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Προϋπόθεση: Κανείς μεταλλεργάτης να μην μείνει μόνος, αδιάφορος, αμέτοχος.

Τώρα, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε. Να ξεπεράσουμε φόβους και δισταγμούς. Να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς που μας λένε πως με τον αγώνα δε βγαίνει τίποτα. Αυτά τα λένε όσοι πράγματι δε θέλουν να βγει τίποτα για τους εργάτες, όσοι θέλουν ακινησία και ανέγγιχτη την καπιταλιστική κερδοφορία και ιδιοκτησία. Οσοι θέλουν να είναι κυρίαρχη η ηττοπάθεια και η μοιρολατρεία για να υλοποιούν ανεμπόδιστα την αντεργατική τους πολιτική.

Από τη Σαλαμίνα ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου
Από τη Σαλαμίνα ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου
Εχουμε πείρα και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Ξέρουμε πως υπάρχει άλλη λύση: Το Συνδικάτο Μετάλλου όλα αυτά τα χρόνια συγκρούστηκε με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, γιατί είναι αυτοί που μας κλέβουν τον ιδρώτα και τη ζωή, μας εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν. Με τον αγώνα μας καταφέραμε να έχουμε ορισμένες κατακτήσεις, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να σταματήσουμε αντεργατικές επιδιώξεις. Πρωτοστατήσαμε για να μην κατασχεθούν σπίτια συναδέλφων, να μην κοπεί το ρεύμα, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτοί που ήταν άνεργοι. Προσπαθήσαμε μέσα από αυτόν τον αγώνα να δείξουμε ότι τελικά ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθούν οι εργάτες είναι αυτός που κοντράρεται με το δήθεν μονόδρομο του κεφαλαίου.

Ετσι θα συνεχίσουμε. Γιατί: Εμείς παράγουμε, εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τον πλούτο και αυτοί είναι που μας κλέβουν "νόμιμα", για να κερδίσουν περισσότερα, για να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον, έχοντας πάντα θύματα εμάς τους εργάτες και τις οικογένειές μας. Αυτοί θησαυρίζουν μέχρι και για τα τρισέγγονά τους και εμείς δουλεύουμε, σακατευόμαστε, ίσα - ίσα για να συντηρούμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξαναπάμε για δουλειά».

Παραμύθια για μικρά παιδιά τα περί «δίκαιης ανάπτυξης»

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης», επισημαίνει: «Να πάνε αλλού να τα πουλήσουν αυτά τα παραμύθια, για τα μικρά παιδιά. Εδώ δεν πιάνουν, απορρίπτονται. Η "δίκαιη ανάπτυξή" τους, προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά δικαιώματα με μισθούς 511 και 586 ευρώ, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Προϋποθέτει πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, 2μηνες συμβάσεις εργασίας, κατασχέσεις μισθών από την εφορία, επίσκεψη για συνταγή στο γιατρό 10 ευρώ λες και πληρώνουμε πρόστιμο επειδή αρρωστήσαμε, ανέργους να επιδοτούνται ο 1 στους 10.

(...) Να τη χαίρονται τη "δίκαιη ανάπτυξή" τους. Ας την πανηγυρίσουν με τα κόμματα αυτά που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο. Επίσης με τη δολοφονική και εγκληματική Χρυσή Αυγή που όλη την ώρα ζητά και άλλα προνόμια για τα αφεντικά, που σκυλιάζει ενάντια στο Συνδικάτο και στους αγώνες του. Να τη χαίρονται μαζί με τον ΣΕΒ που λέει "Επιτέλους έφτασε η ανάπτυξη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...", ζητώντας όλο και πιο πολλά προνόμια για τους βιομηχάνους.

Με εμάς όμως τους εργάτες έχουν κηρυγμένο πόλεμο».

Ταξικοί εχθροί και όχι συνέταιροι με το κεφάλαιο

«Συνάδελφοι μεταλλεργάτες, η εργοδοσία και διάφορα παπαγαλάκια που άλλο δεν σκέφτονται παρά πώς θα μείνουν οι εργάτες εγκλωβισμένοι και υποταγμένοι, θέλουν να μας πείσουν πως είμαστε "συνέταιροι", εργάτες και αφεντικά. Τους λέμε: Αν είμαστε συνεταίροι, τότε να δουλεύουν αυτοί 12ωρο ή να είναι αυτοί άνεργοι, ή εκ περιτροπής, ή να απολύονται αυτοί και να παίρνουμε εμείς τα κέρδη. Αυτά τα παραμύθια πιάνουν μόνο στα συνδικάτα όπου κυριαρχούν η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, το ΜΕΤΑ και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν και το θράσος να αυτοονομάζονται "ανεξάρτητες". Στην πραγματικότητα φυσικά είναι πλήρως εξαρτημένοι σε ό,τι επιβάλλει η εργοδοσία, θέλουν τους εργάτες χειροκροτητές της μίας ή της άλλης εκδοχής της καπιταλιστικής διαχείρισης. Μας θέλουν χειροκροτητές σε διάφορους "σωτήρες" που αφού μας "σώζουν" μας αφήνουν ακόμη πιο ξεζουμισμένους, έχοντας χάσει χρόνο, έχοντας ρίξει άσφαιρα και ακίνδυνα πυρά. Στηρίξανε και έστρωσαν το δρόμο να περάσουν όλες οι σφαγές μισθών και συντάξεων, να περάσουν όλες οι αυξήσεις σε φόρους, να καταργηθούν όλα τα επιδόματα, να είναι οι εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι απέναντι στα αίσχη των εργοδοτών.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, στα ΕΑΣ, στον ΠΙΤΣΟ, την Χαλυβουργική, που πλειοψηφούν αυτές οι δυνάμεις, οι εργαζόμενοι είναι έρμαιο των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Στο κλαδικό συνδικάτο Μετάλλου είμαστε στην αντίπερα όχθη:

  • Με χιλιάδες μεταλλεργάτες παλέψαμε με πολύμορφο 9μηνο αγώνα και υπογράψαμε μετά από 7χρόνια Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με σημαντικές αυξήσεις και κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων. Τώρα, δίνουμε μαζί τη μάχη για την εφαρμογή της Σύμβασης.
  • Παλεύουμε καθημερινά σε εκατοντάδες χώρους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην απληρωσιά, στην ανασφάλεια.
  • Συγκρουόμαστε με τη γραμμή του κεφαλαίου, με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, που αυτήν όλοι τους προσκυνάνε. Εμείς είμαστε με το δίκιο του εργάτη, με τις ανάγκες του και τα δικαιώματά του. Ξέρουμε πως τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Στο Συνδικάτο μας, λέμε "τέρμα πια οι αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες"».

Το Συνδικάτο είναι το σπίτι μας, το όπλο μας!

Η ΔΑΣ καλεί τους μεταλλεργάτες να πάρουν όλοι μέρος στις εκλογές και να ψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιό της.

Να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς για «να μας βλέπουν ως εφιάλτη στον ύπνο τους όλοι αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα, που μας πετάνε στην ανεργία, δηλαδή οι βιομήχανοι, η εργοδοσία, η κυβέρνησή τους και τα κόμματά τους.

-- Η μάχη των αρχαιρεσιών είναι μάχη που δίνουμε απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Αυτοί μας θέλουν μακριά από το ταξικό συνδικάτο, μόνους και ανυπεράσπιστους.

-- Εμείς όμως ξέρουμε: Το Συνδικάτο είναι το σπίτι μας, είναι το όπλο μας. Για αυτό σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας ! Εμπρός όλοι στη μάχη!

-- Εμπρός για ισχυρό Συνδικάτο Μετάλλου κόντρα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, γιατί το μέλλον ανήκει στους εργάτες, όχι στους κεφαλαιοκράτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση από επιχείρηση στο αεροδρόμιο (2018-06-08 00:00:00.0)
Χαιρετίζει την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ από τους μεταλλεργάτες της Τουρκίας (2018-01-31 00:00:00.0)
Από τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών (2013-12-03 00:00:00.0)
Για τη συγκρότηση «Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας» (2013-06-20 00:00:00.0)
Νέες απολύσεις στον «Κιολεΐδη» (2012-09-05 00:00:00.0)
Βροντερή πανεργατική απάντηση (2005-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org