Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών καλεί σήμερα, Πέμπτη, στις 3 μ.μ., το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καθώς το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, δίπλα στα μέτρα περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος, βάζει «τσεκούρι» στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, μέσα από τον «επανακαθορισμό» όλων των ειδικοτήτων από «μηδενική βάση», ανοίγοντας το δρόμο «για παραπέρα υπονόμευση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας». Επίσης, απαγορεύει τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένης διάρκειας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το Συνδικάτο στηλιτεύει παράλληλα τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία γνώριζε για το έγκλημα και παρ' όλα αυτά αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία, αγνοώντας τις αποφάσεις και τα καλέσματα μιας σειράς σωματείων. «Ηξερε ο πρόεδρος Νίκος Τράκας, που κατά καιρούς καυχιέται ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Σκουρλέτη, ότι τα ΒΑΕ καταργούνται στις 31/12/2017. Ηξερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα συμπεριληφθεί και στο πολυνομοσχέδιο», τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας αφού «έβαλε πλάτη ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, τώρα βάζει πλάτη και για να περάσει μια νέα θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων».

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις, και να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και το Συντονιστικό Αγώνα Συμβασιούχων καλούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τους συμβασιούχους σήμερα Πέμπτη, στη 1 μ.μ., στο ΕΚΘ, προκειμένου να καθορίσουν την αγωνιστική απάντηση που θα δώσουν στις βάρβαρες ανατροπές που φέρνει στη ζωή των εργαζομένων του κλάδου το πολυνομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ