Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
Καταγγέλλει απανωτές απολύσεις στη «Wind»

Τις απανωτές απολύσεις στα καταστήματα της «Wind» στην Πάτρα, ενώ η εργοδοσία ετοιμάζεται και για άλλες, καταγγέλλει το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η εργοδοσία χρησιμοποιεί το πρόσχημα «της χαμηλής αποδοτικότητας για να αιτιολογήσει τις απολύσεις (...). Οι διαφόρων ειδών "αξιολογήσεις" που παρουσιάζει δεν έχουν κανένα νόημα, εφόσον τα μέτρα και τα πλάνα τα βάζει η ίδια, ώστε να εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ποτέ το πάνω χέρι και θα είναι πάντα υπό την απειλή της απόλυσης».

Το Σωματείο προσθέτει: «Ο στόχος της εργοδοσίας είναι ένας: Να βγάλει περισσότερα κέρδη από όσα ήδη βγάζει. Αυτό το επιτυγχάνει είτε αυξάνοντας την εντατικοποίηση, έτσι ώστε λιγότεροι εργαζόμενοι να πιέζονται για να βγάζουν περισσότερη δουλειά, είτε εξασφαλίζοντας περισσότερο κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, όπως για παράδειγμα θέσεις πρακτικής ή ατομικές συμβάσεις με χειρότερους όρους. Επιδιώκουν να ξεφορτωθούν όσους έχουν κάποια δικαιώματα και να τους αντικαταστήσουν με κακοπληρωμένο, ημιαπασχολούμενο προσωπικό, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να βγάζουν τη δουλειά σε συνθήκες ανασφάλειας, αφόρητης πίεσης και υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας! Συνένοχοι της εργοδοσίας, η κυβέρνηση και η ΕΕ παρέχουν το απαραίτητο οπλοστάσιο των νόμων.

Βασική επιδίωξη στους χώρους δουλειάς είναι (...) η τρομοκρατία και οι απειλές να εξασφαλίζουν εργαζόμενους πειθήνιους, που δεν οργανώνονται και δεν αμύνονται σε ό,τι σχεδιάζουν τα αφεντικά. Αυτό επιδιώκει και η εργοδοσία στη "Wind", καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας μέσω των απολύσεων και επιλέγοντας να απολύσει και μέλος του Σωματείου, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στην απεργία του Δεκέμβρη! Εχουμε ξαναδεί στον κλάδο την εργοδοσία να βάζει στο στόχαστρο εργαζόμενους που συμμετέχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα (...). Η οργάνωση και η συσπείρωση των εργαζομένων στο Σωματείο είναι το μόνο πράγμα που τους φοβίζει και είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στους χώρους δουλειάς!».

Το Σωματείο απαιτεί την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Να μη γίνει καμία απόλυση και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς συνέπειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ