Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο, Παρασκευή 12/1, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, υπογραμμίζοντας ότι οι διατάξεις του επιφέρουν νέα χτυπήματα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση ακόμη ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα, αλλά και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ό,τι άλλο περιουσιακό στοιχείο».

«Το πολυνομοσχέδιο», τονίζει, «αφορά τους αγρότες και κτηνοτρόφους αφού από 21/2/2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, ώστε να εμποδίσουν τις αντιστάσεις, ενώ επεκτείνονται και για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Σχεδόν οι μισοί αγρότες και κτηνοτρόφοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και έτσι πάνω από το κεφάλι τους θα κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη ο εκφοβισμός της κατάσχεσης».

Προσθέτει, επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μειώσεις σε επιδόματα πολυτέκνων, κάτι που αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Οπως επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν "ανάπτυξη", χαρατσώνει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά, όπως γίνεται με το πολυνομοσχέδιο αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό», φέρνει αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και «αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κατά 2%, ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται εισόδημα, για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Βρισκόμαστε σε περίοδο οργανωτικών συσκέψεων με στόχο την αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Πρώτος σταθμός είναι η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Παρασκευή 12 Γενάρη σε όλη τη χώρα, όπου οι αγρότες θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβάλλοντας επίσης τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουν αποφασιστεί στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org