Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Απευθύνει κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού στις 28 Γενάρη

Κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού και οργάνωσης του αγώνα απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στις αντίστοιχες επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας, ορίζοντας μέρα Πανελλαδικής Συνάντησης των Επιτροπών στην Αθήνα, την Κυριακή 28 Γενάρη.

Στο κάλεσμα το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα mathites.gr τονίζονται τα εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τις Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Λαμίας, Τρικάλων, Καλαμάτας, Γρεβενών, Γιαννιτσών, Αμαλιάδας, Ληξουρίου, άλλες Συντονιστικές Επιτροπές που υπάρχουν σε πόλεις, γειτονιές και χωριά, αλλά και τα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια από σχολεία όλης της Ελλάδας, σε Πανελλαδική Συνάντηση στις 28 Γενάρη στην Αθήνα.

Καλούμε όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές, τα 5μελή και τα 15μελή, τα σχολεία όλης της Ελλάδας να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην Πανελλαδική μας Συνάντηση.

Ολοι εμείς οι μαθητές που από την αρχή της χρονιάς:

  • οργανώνουμε τον αγώνα μας κόντρα σε παλιά και νέα προβλήματα. Που στις 30 Οκτώβρη πλημμυρίσαμε τους δρόμους της χώρας οργανώνοντας μαθητικές πορείες σε πάνω από 44 πόλεις, διεκδικώντας ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει...
  • δεν τσιμπήσαμε και δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ήθελε να μας πιάσει στον ύπνο για να μη μας βρει απέναντί της...
  • δεν καθόμαστε στ' αυγά μας αλλά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας στερούν, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αλλού χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα...


...ήρθε η ώρα να συναντηθούμε, να συντονιστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυναμικός, πιο αποτελεσματικός και μαζικός ο αγώνας μας!

Να συζητήσουμε για το πώς συνεχίζουμε, για την άμεση απάντηση που πρέπει να δώσουμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.

Να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ζωντανέψουμε τις μαθητικές μας κοινότητες με πρωτοβουλίες και δράσεις για όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν!

28 Γενάρη οι μαθητές όλης της Ελλάδας ενώνουμε τη φωνή μας στην Πανελλαδική μας Συνάντηση!

Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη μαθητών ΕΠΑΛ (2018-03-13 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο (2018-01-24 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού (2018-01-23 00:00:00.0)
Πανελλαδική μαθητική συνάντηση στις 28 Γενάρη (2018-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org