Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Με τη ζωή τους πλήρωσαν τουλάχιστον 11.000 κάτοικοι της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ την ανακατάληψη της πόλης τους από το στρατό και τη συμμαχία των ΗΠΑ. Η επιχείρηση του στρατού είχε ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2016 και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλη. Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Αεροπορική επιδρομή σε περιοχή της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ στη Συρία είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 19 ατόμων, εκ των οποίων τα 13 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Η Ρωσία αρνήθηκε ότι αεροσκάφη της πετούσαν τη συγκεκριμένη στιγμή στην περιοχή.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σκοπεύει να προχωρήσει σε «επείγουσα απομάκρυνση» και απελάσεις σε τρίτα κράτη 5.000 έως 10.000 προσφύγων που βρίσκονται σήμερα σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση στη Λιβύη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού στη Λιβύη Ρομπέρτο Μινιόνε, στη διάρκεια συνεντεύξεων που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο «Ρόιτερς». Στη Λιβύη εγγράφονται αυτόματα ως πρόσφυγες υπήκοοι του Ιράκ, της Συρίας, της Σομαλίας, της Ερυθραίας, Σουδανοί από το Νταρφούρ, Αιθίοπες που ανήκουν στην εθνότητα των Ορόμο και οι Παλαιστίνιοι, διευκρίνισε ο Μινιόνε.

ΡΩΜΗ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 86 ετών ο Καθολικός καρδινάλιος Μπέρναρντ Λο, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση πριν 15 χρόνια από τη θέση του αρχιεπισκόπου της Βοστόνης, εξαιτίας του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης εκατοντάδων παιδιών από ιερείς στις ΗΠΑ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Αντριου Μάκαμπι κατέθεσε προχτές βράδυ επί τουλάχιστον επτά ώρες, κεκλεισμένων των θυρών, στην Επιτροπή του Κογκρέσου για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η κατάθεσή του ήταν απόρρητη, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την παραίτησή του, ενώ τον υπερασπίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, μεταδίδει το CNN.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων σε πυρκαγιά που ξέσπασε χτες σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη Κισούμου της Κένυας εξέφρασαν οι τοπικές αρχές, καθώς αναφέρθηκε ότι πολλοί θαμώνες του καταστήματος εγκλωβίστηκαν στις φλόγες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν μόλις τέσσερα άτομα και να βγάλουν νεκρά άλλα δύο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ