Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Τους πρόσφυγες ξεριζώνουν οι πόλεμοι που προκαλούν ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

«Τους ξεριζωμένους και την προσφυγιά τους προκαλούν οι σύμμαχοί σας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ», ανέφερε προς την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι είναι τουλάχιστον πρόκληση οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να υπερασπίσει καλύτερα τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας εμφανίζοντας το ΝΑΤΟ ως «καλό» και ότι προστατεύει τα σύνορα και την ασφάλεια της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε, βρίσκεται και το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωματώνει αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ, με τις δύο από τις τρεις Οδηγίες να τις έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε ότι ο λαός θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα με κριτήριο ποιον υπερασπίζει κάθε πολιτική δύναμη, σημειώνοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί υπερασπίζονται την ΕΕ, η οποία δεν υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη που να μην είναι μέσα, τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών που επιτίθενται σε χώρες για τη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών ξεριζώνοντας από τις εστίες τους - με τους πολέμους και την άγρια εκμετάλλευση - ανθρώπους από χώρες που είναι πάμπλουτες. «Ηξερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διώξει την πρεσβεία της Συρίας με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ. Γιατί δεν την επαναφέρετε σήμερα; Γιατί στηρίζετε πολιτικά τις επεμβάσεις, τον πόλεμο, που φέρνουν την καταστροφή;», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι τον Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, που προβλέπει επιστροφή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, τον καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως κανένα κόμμα δεν υποστήριξε την πρόταση του ΚΚΕ για μεταφορά των προσφύγων από την Τουρκία στις χώρες προορισμού τους με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ