Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Ανεπιθύμητος ο πρόξενος των ΗΠΑ

Την παρουσία του Αμερικανού προξένου Γκρ. Φλέγκερ στην πόλη των Σερρών καταγγέλλουν φορείς της περιοχής με αφορμή την παρουσία του, αύριο, Σάββατο, στις εργασίες του 2ου ετήσιου διεθνούς «AgriBusiness Forum» με θέμα «το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή», που ξεκίνησε χτες Πέμπτη και διεξάγεται με την παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, στελεχών πολυεθνικών εταιρειών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, τραπεζών, πανεπιστημίων και φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Ο Αμερικανός πρόξενος είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες!», ξεκαθαρίζουν με ψήφισμα που υπογράφουν η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ), η Επιτροπή Αγώνα αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Σερρών (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ν. Σερρών, το Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Μετάλλων ν. Σερρών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Σερρών. Καλούν σωματεία της πόλης, φορείς, συλλόγους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες να καταγγείλουν την παρουσία του Αμερικανού προξένου στις Σέρρες.

Στο ψήφισμά τους σημειώνουν: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, διοργανώνει άλλο ένα "αναπτυξιακό συνέδριο" για τον αγροτοδιατροφικό τομέα προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον πρωτογενή τομέα και στο νομό μας.

Μαζί με όλα τα στελέχη των πολυεθνικών παρών θα είναι και ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρ. Φλέγκερ, για να προωθήσει τα συμφέροντα των αμερικανικών ομίλων στον τομέα της γεωργίας.

Αλήθεια, ενδιαφέρονται τα επιτελεία των ΗΠΑ αλλά και των άλλων πολυεθνικών για την πραγματική ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας στον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας όπου θα ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες;

Νοιάζονται για την ερημοποίηση των χωριών, την αυξημένη ανεργία, τη μετανάστευση των νέων ανθρώπων ή για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς;

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ρόλο που παίζουν τα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ όταν αλωνίζουν την Ελλάδα για να προωθήσουν τα συμφέροντα και να επιβάλουν τα επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων τους».

Σημειώνουν ακόμη: «Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, με την οποία εμπλέκονται ακόμη πιο πολύ η χώρα και ο λαός μας στον στόχο των αντιποίνων για το χατίρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών». Τονίζουν πως «η "ανάκαμψη", το "καλό οικονομικό κλίμα", η "ανάπτυξη στον αγροτοδιατροφικό τομέα", που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έρχονται, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενοι "καλύτεροι μεντεσέδες» (βλέπε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) δεν ανατρέπουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ