Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Νέα αντιτορπιλικά θα αγοράσει η Ιαπωνία

ΤΟΚΙΟ.--

Σε περαιτέρω ενίσχυση του οπλοστασίου της προχωρά η Ιαπωνία, σχεδιάζοντας μεταξύ άλλων την άμεση αγορά δύο νέων αντιτορπιλικών πλοίων, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το νέο οικονομικό έτος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα, «χρειαζόμαστε περισσότερα αντιτορπιλικά για "επιτηρήσεις", εξαιτίας της θαλάσσιας "επέκτασης" της Κίνας και άλλων παραγόντων». Μάλιστα, ανακοίνωση του υπουργείου διευκρίνιζε ότι τα δύο νέα πολεμικά πλοία θα μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις κατά μέσων που πλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και υποβρυχίων, όπως και άλλου είδους επιχειρήσεις, όπως της εξουδετέρωσης ναρκών.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε τόνισε ότι «θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε μεγάλα σκάφη επιτήρησης, εξοπλισμένα με ελικόπτερα, για να απαντάμε (σ.σ. σε ενέργειες) στα χωρικά μας ύδατα γύρω από τα νησιά Σενκάκου» (στα ιαπωνικά / Ντιαογιού στα κινεζικά), ένα σύμπλεγμα στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα για το οποίο διαφιλονικούν Κίνα και Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, ο Αμπε ανήγγειλε και την απόκτηση «νέων αεροσκαφών για θαλάσσιες επιτηρήσεις» όπως και «μεγάλων ερευνητικών σκαφών για θαλάσσιες έρευνες». Υποστήριξε ακόμα ότι το «περιβάλλον της θαλάσσιας ασφάλειας παραμένει κρίσιμο, έτσι η Ιαπωνία δε μπορεί να υποστείλει τη φύλαξή της ούτε για ένα λεπτό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ