Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνιστικός αγώνας αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Μαχητική συγκέντρωση της ΚΝΕ την Παρασκευή στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια
Από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια
Μαζικό και μαχητικό «παρών» έδωσαν την Παρασκευή το απόγευμα στα Προπύλαια τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στην Αττική, απαιτώντας να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και καταδικάζοντας την απόφαση Τραμπ να ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ «πρωτεύουσα» του Ισραήλ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης σημειώνοντας: «Σήμερα για την ΚΝΕ είναι μια μέρα αγώνα, αγώνα διεθνιστικού για το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, να ζει στη δική του πατρίδα, να είναι νοικοκύρης στον τόπο του και να διαχειρίζεται την τύχη του, χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες. Αγώνα ενάντια στην πολύχρονη κατοχή και την εγκληματική στάση του ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού, που έχει στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, χιλιάδες εκτοπισμένους και φυλακισμένους, πολλά δολοφονημένα μικρά παιδιά».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, που παρεμβαίνουν μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα», επισήμανε ακόμα ο ομιλητής, προσθέτοντας πως η απόφαση των ΗΠΑ «στόχο έχει να προωθήσει τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε μια περίοδο που αναδιαμορφώνεται ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής» και επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που «στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, εμπλέκει τις χώρες μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Από το βήμα της συγκέντρωσης, η ΚΝΕ απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις μαζικές οργανώσεις των νέων στη χώρα μας, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τα 5μελή και τα 15μελή των μαθητών, τους συλλόγους κατάρτισης, να κάνουν πλατιά γνωστές τις επικίνδυνες εξελίξεις, να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στην ενέργεια των ΗΠΑ, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι, που εκ μέρους του λαού και του κράτους της Παλαιστίνης ευχαρίστησε για την έμπρακτη αλληλεγγύη, λέγοντας πως η συγκέντρωση «εκφράζει τη συνείδηση ελεύθερων ανθρώπων». Σημείωσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να πάρει θέση για την αναγνώριση του κράτους αυτού. Επίσης, εκ μέρους της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών στη χώρα μας, χαιρέτισε ο πρόεδρός της Ραχίμ Σίχα.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, όπου συμμετείχαν και Παλαιστίνιοι που κρατούσαν τις σημαίες της χώρας τους, ενώ όταν η πορεία πέρασε από τα γραφεία της ΕΕ, οι διαδηλωτές την κατήγγειλαν για την ενεργή συμμετοχή της στο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης, φωνάζοντας το σύνθημα «Πείνα, κατοχή, σφαγές λαών αυτές είναι οι αξίες των ιμπεριαλιστών».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Ελισαίος Βαγενάς, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του Κόμματος, και Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμέριστη η αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού(2024-02-16 00:00:00.0)
Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν(2018-11-30 00:00:00.0)
Αμεση απελευθέρωση της Αχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων(2018-01-03 00:00:00.0)
Να αναγνωριστεί άμεσα Παλαιστινιακό κράτος(2017-12-03 00:00:00.0)
Ο χαιρετισμός του Παλαιστίνιου πρέσβη στο Φεστιβάλ(2014-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ