Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν

«

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - οι λαοί θα νικήσουν».

Αυτό ήταν το μήνυμα που δέσποζε στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε κομμάτι της έμπρακτης αλληλεγγύης που δείχνουν πολύμορφα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Πανό συμπαράστασης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εμπλοκή της χώρας, πλαισίωναν το γήπεδο του Σπόρτιγκ, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος! Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας - Ισραήλ», «Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, κόκκινες σημαίες και σημαίες της Παλαιστίνης ανέμιζαν στα συνθήματα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», στα συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια, που επαναλαμβάνονταν.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της νεολαίας, ενώ παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Το πολιτιστικό κομμάτι περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα από μέλη και φίλους της ΚΝΕ. Ακούστηκαν τραγούδια επαναστατικά και διεθνιστικής αλληλεγγύης, καθώς και τραγούδια που μιλούν για τον αγώνα και τα βάσανα του λαού της Παλαιστίνης στη γλώσσα του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ