Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο χαιρετισμός του Παλαιστίνιου πρέσβη στο Φεστιβάλ

Το βράδυ της Παρασκευής ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, απηύθυνε χαιρετισμό από την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ:

«Εκ μέρους του λαού της Παλαιστίνης, εκ μέρους της ΟΑΠ και εκ μέρους της Νεολαίας της ΟΑΠ, εκ μέρους των παιδιών του Γιασέρ Αραφάτ, σας χαιρετώ θερμά.

Σας σφίγγω τα χέρια και χαιρετώ αυτή τη μεγάλη εκδήλωση που κάνει η ΚΝΕ σε αυτή τη φιλική χώρα. Είστε τα παιδιά των πρώτων πατέρων του κομμουνισμού, που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό σε αυτή την ένδοξη χώρα, που απελευθέρωσαν τη χώρα από τη χούντα των συνταγματαρχών σε αυτή τη δημοκρατική χώρα.

Σας παρακολουθούμε και σας βλέπουμε μέσω του προγράμματος της νεολαίας της ΚΝΕ και του Κόμματός σας. Εσείς συνεχίστε τον αγώνα για τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εσείς αγωνίζεστε για ένα μέλλον πιο λαμπρό για τον ελληνικό λαό από τον Παλαιστινιακό λαό, που παραμένει στη φάση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, που αγωνίζεται εναντίον της πιο βρώμικης κατοχής που γνώρισε η Ιστορία. Τα εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού δε διαπράττονται σε βάρος μόνο του Παλαιστινιακού λαού. Η συνέχιση των εγκλημάτων που διαπράττει το Ισραήλ απειλεί επίσης το δικό σας μέλλον, απειλεί το μέλλον της σταθερότητας και της ελευθερίας στην ευρύτερη περιοχή, διότι το Ισραήλ επιμένει στη συνέχιση της κατοχής και την κατασκευή των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συνεχίζοντας να κρατά στις φυλακές περισσότερους από έξι χιλιάδες στρατιωτικούς κρατούμενους από την Παλαιστίνη, συνεχίζοντας επίσης την κατασκευή του διαχωριστικού ρατσιστικού τείχους σε μήκος μεγαλύτερο από 600 χιλιόμετρα.

Τα παραπάνω εγκλήματα που διαπράττονται στα Κατεχόμενα, στη Δυτική Οχθη, τα ολοκλήρωσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με την πρόσφατη βάρβαρη επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.200 μάρτυρες.

Η φωνή σας, η φωνή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέσω των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για το λαό μας, την Παλαιστίνη, επίσης για την αλληλεγγύη των λαών που αγαπούν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο, βρήκαν τη μεγάλη επιρροή και συνέπεια στον αγώνα της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης.

Επίσης, ήταν μεγάλη συνέπεια το σταμάτημα αυτής της βάρβαρης επίθεσης που έγινε σε βάρος του λαού μας. Ο λαός της Παλαιστίνης απαιτεί από εσάς να συνεχίσετε την αλληλεγγύη και τη στήριξή σας προς το δίκαιο αγώνα του για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Για να καταφέρουμε να ζήσουμε με ελευθερία και ανεξαρτησία όπως όλοι οι λαοί του κόσμου. Είναι καιρός να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή όλων των παλαιστινιακών εδαφών, είναι καιρός να υλοποιηθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και αυτό βέβαια είναι σε συμφωνία και αρμονία με τις αποφάσεις της Νεολαίας και του Κόμματός σας σε σχέση με τη λύση του ζητήματος.

Εκτιμούμε τον αγώνα σας και τις θυσίες σας που δίνετε εδώ, μας συνδέει η κοινή αντίληψη για το μέλλον που εκφράζουμε από κοινού με την ηγεσία του Κόμματός σας, γιατί σε εσάς βλέπουμε τους πιο πιστούς φίλους, για να καταφέρουμε μαζί και από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή γιατί οι Αμερικανοί μέσω των σχεδίων τους θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια, μέσω του σχεδίου του γνωστού να προκαλούν χάος για να καταστρέψουν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Συνεχίστε τον αγώνα σας και ο λαός της Παλαιστίνης θα είναι μαζί σας, είναι στο πλευρό σας μέχρι ο λαός μας με τη στήριξη και τον αγώνα σας να καταφέρει να τερματίσει την κατοχή της πατρίδας του.

Επίσης, συνεχίστε τον αγώνα σας για να έχει η Ελλάδα ένα καλύτερο μέλλον, ένα σίγουρο μέλλον για σας και τις επόμενες γενιές. Για άλλη μια φορά εκ μέρους όλου του Παλαιστινιακού λαού σας χαιρετώ για τη μεγάλη προσπάθεια στην πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ, που εκφράζει μια πολιτική αντίληψη για το μέλλον της Ελλάδας.

Ζήτω ο αγώνας σας, ζήτω το Κομμουνιστικό σας Κόμμα, ζήτω η ΚΝΕ, ζήτω όλοι οι λαοί που αγαπάνε την ειρήνη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org