Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μαζικό μαχητικό ελπιδοφόρο πολιτικό αντάμωμα

Μαζικό αντάμωμα. Κόσμος κάθε ηλικίας, μα κυρίως νιάτα, νέοι εργάτες, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, παιδιά της εργατικής τάξης και άλλων λαϊκών στρωμάτων δίνουν το «παρών». Συναντιούνται με τις μουσικές, τα χρώματα, το θέατρο, την ποίηση, τα παιχνίδια. Συναντιούνται με τη 40χρονη Ιστορία ενός μοναδικού νεανικού θεσμού. Συναντιούνται με το ανατρεπτικό, επαναστατικό κάλεσμα της ΚΝΕ «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»... Που εκφράστηκε στις πολιτικές συζητήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν λαό και νεολαία, στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση.

Τέτοιο αντάμωμα είναι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον. Ενα λαμπρό τριήμερο που είχε τα πάντα. Υμνησε μεγάλους δημιουργούς, προβλημάτισε με τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις του (για κάποιες από τις οποίες σήμερα δημοσιεύουμε αναλυτικά ρεπορτάζ και θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες), δίδαξε με τις πολύ καλές εκθέσεις του, ξεφάντωσε με τις συναυλίες και τα λαϊκά γλέντια του, έδωσε βήμα στους ίδιους τους επισκέπτες του να μιλήσουν, να ρωτήσουν, να εκφραστούν δημιουργικά, αγκάλιασε τα μικρά παιδιά στον καλοφτιαγμένο Παιδότοπό του, υποδέχτηκε 25 αντιπροσωπείες Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο... Ενα Φεστιβάλ που δικαίωσε την πολύχρονη, μαχητική, ελπιδοφόρα πορεία των 40 χρόνων του, που το καταξίωσε ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός στη χώρα.

Και όπως τονίστηκε στο καλωσόρισμα από την ΚΝΕ που ήχησε το βράδυ της Πέμπτης από τα μεγάφωνα σε όλο το Φεστιβάλ: «Επιμένουμε και Συνεχίζουμε... για να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ