Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συλλαλητήρια για την Υγεία από αύριο σε όλη τη χώρα

Αφετηρία από την Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων για την Υγεία
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων για την Υγεία
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο παναττικό συλλαλητήριο για την Υγεία, που διοργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας) και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις γίνονται στο πλαίσιο του δεκαήμερου κινητοποιήσεων που διοργανώνονται από τη ΣΕΑ σε όλη τη χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων κινητοποιήσεων έχει ως εξής: Αύριο σε Πάτρα, έξω από την 6η ΥΠΕ στις 10.30 π.μ., Καρδίτσα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και πορεία στο ΠΕΔΥ στις 10 π.μ. και Γιάννενα έξω από το ΙΚΑ στις 10 π.μ. Στις 24 Νοέμβρη στην Κοζάνη στο Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ., στο Βόλο στις 27 Νοέμβρη έξω από το ΠΕΔΥ στις 11π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 29 Νοέμβρη στην 4η ΥΠΕ Αριστοτέλους 16 στις 10 π.μ. και την ίδια μέρα παγκρήτια συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 π.μ.

Ακόμα, στην Αιτωλοακαρνανία, στις 27 Νοέμβρη θα γίνουν περιοδείες στα γραφεία ΠΕΔΥ σε Αγρίνιο - Μεσολόγγι - Ναύπακτο και στον Κάφκα Αμφιλοχίας και στις 29 Νοέμβρη στα Νοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου και στα ΚΥ Αμφιλοχίας - Αιτωλικού και Ναυπάκτου.

Με σύνθημα «Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας. Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε», οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν:

  • Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης.
  • Αμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org