Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη συνδικάτων για την Υγεία και την Πρόνοια

Σύσκεψη συνδικάτων για τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας και της Πρόνοιας διοργανώνει την Τετάρτη 29/11 η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Studio New Star Cinema» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).

Το θέμα της σύσκεψης είναι: «Οργανώνουμε τη δράση μας στο μέτωπο της Υγείας - Πρόνοιας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων».

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Σε μια περίοδο που αποκαλύπτεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσον αφορά τους όρους που αναπτύσσεται η ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ είναι μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί «σε σύσκεψη τα εργατικά σωματεία της Αττικής, εκλεγμένους συνδικαλιστές, κάθε εργαζόμενο που αγωνιά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο δουλειάς, στους κλάδους με τη χειροτέρευση των όρων υγείας και ασφάλειας και γενικότερα με την παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας - Αποκατάστασης».

Οπως σημειώνει, «η ανταλλαγή της πείρας που αποκτήθηκε μέσα στους κλάδους από την πάλη γι' αυτά τα ζητήματα απέναντι στη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η ανάπτυξη πολλαπλάσιων πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα από τα σωματεία, μπορούν να δυναμώσουν την πάλη για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, μαζικές προσλήψεις και δωρεάν φάρμακα. Να δυναμώσουν την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους δουλειάς. Να διεκδικήσουμε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org