Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία με αιτήματα που αφορούν τις πραγματικές ανάγκες τους καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η ΔΑΣ ΟΤΑ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) για το αντιδραστικό αίτημα που προβάλλει ενάντια στη διεκδίκηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Στο πλαίσιο της απεργίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η ΔΑΣ, αναφερόμενη στα κρίσιμα ζητήματα όπου είναι ανάγκη να εστιάσει ο αγώνας των εργαζομένων, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα των ΒΑΕ είναι κρίσιμο, ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει. Ολοι και όλες στην απεργία για να βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. (...) Ολοι στον αγώνα (...), ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών "ατυχημάτων", τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, την επέκταση των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων, την αντιδραστική "αξιολόγηση" στο Δημόσιο. Ολοι στον αγώνα για να μην περάσουν η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη στους ιδιώτες, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος, για νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου».

Αναδεικνύοντας τον επιζήμιο ρόλο της ηγεσίας («Συνδικαλιστική Ανατροπή» - ΔΑΚΕ) της ΠΟΕ ΟΤΑ, επισημαίνει ότι το αίτημα που προβάλλει για την Προσχολική Αγωγή είναι αντιεπιστημονικό και αντιδραστικό. Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως και της ΔΟΕ, «αντί να προβάλουν ως αίτημα την εδώ και τώρα ένταξη των 57.000 παιδιών στις δημόσιες και κρατικές δομές των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, το θάβουν και βάζουν τους βρεφονηπιοκόμους και τους νηπιαγωγούς να "τρώγονται" μεταξύ τους! Το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή ικανοποιεί τόσο τους βρεφονηπιοκόμους όσο και τους νηπιαγωγούς, αποτελεί αίτημα όλων των γονεϊκών ενώσεων, όλου του συνδικαλιστικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εδώ και δεκαετίες, αποτελεί διαχρονική παλλαϊκή απαίτηση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org