Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ξεκινά σήμερα το δεκαήμερο κινητοποιήσεων για την Υγεία

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση της Αττικής

Από το προηγούμενο παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων
Από το προηγούμενο παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων
Στο φόντο της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, ο οποίος σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς για άλλη μια χρονιά μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ, ενώ ουσιαστικά εκμηδενίζεται η χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, οι συνταξιούχοι αρχίζουν από σήμερα το δεκαήμερο των κινητοποιήσεών τους για την Υγεία.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων διοργανώνουν παναττικό συλλαλητήριο για την Υγεία, σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας).

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στην Πάτρα, έξω από την 6η ΥΠΕ στις 10.30 π.μ.

-- Στην Καρδίτσα, στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο ΠΕΔΥ στις 10 π.μ.

-- Στα Γιάννενα έξω από το ΙΚΑ στις 10 π.μ.

Αύριο, Παρασκευή, στην Κοζάνη στο Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ.

Τη Δευτέρα 27/11, στο Βόλο έξω από το ΠΕΔΥ στις 11 π.μ.

Την Τετάρτη 29/11

-- Στη Θεσσαλονίκη στην 4η ΥΠΕ, Αριστοτέλους 16, στις 10 π.μ.

-- Στο Ηράκλειο, με παγκρήτια συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 π.μ.

Ακόμα, στην Αιτωλοακαρνανία, στις 27/11 θα γίνουν περιοδείες στα γραφεία ΠΕΔΥ σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και στον Κάφκα Αμφιλοχίας και στις 29/11 στα Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου και στα ΚΥ Αμφιλοχίας, Αιτωλικού και Ναυπάκτου.

Χτες, εξάλλου, στη Λάρισα, οι διοικήσεις των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΕΔΥ. Στη συνάντηση που είχαν με την διευθύντρια τόνισαν ότι η εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων, προχωρούν με γρήγορα βήματα, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει».

Τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων

Με σύνθημα «Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας. Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε», οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν:

  • Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης.
  • Αμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.
Σύσκεψη για την Υγεία

Η ανάγκη να ενταχθεί η πάλη των συνταξιούχων για την Υγεία στη γενικότερη πάλη του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε προχτές ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Για το θέμα μίλησε ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του Συνδέσμου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, στα μεγάλα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στις πληρωμές για φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις. Παράλληλα, μίλησε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, τις συνέπειες από την υποχρηματοδότηση, την καθυστέρηση των ραντεβού, καθώς και την ανυπαρξία υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ακολούθησε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ