Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνένοχη στην αντιλαϊκή πολιτική η ΝΔ

Ανακοίνωση για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη Χίο την περασμένη Πέμπτη εξέδωσε η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με αποσιωπήσεις, διαστρεβλώσεις και ψέματα επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ να κρύψει ότι το κόμμα του είναι συνυπεύθυνο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, καθώς και για τη φοροληστεία και τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα που ζουν στα νησιά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κρύψει ότι για τον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου ευθύνεται η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, την οποία η ΝΔ στήριξε και στηρίζει μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οτι οι βουλευτές της, τα στελέχη της στην Περιφέρεια, στους δήμους στήριξαν τη δημιουργία των hot spots στα νησιά κ.λπ.

Είπε ψέματα ότι η Frontex φυλάει τα σύνορα και δεν είπε λέξη για την επικίνδυνη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε δήθεν για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Οι θέσεις που εξέφρασε για "κλειστά κέντρα" και "μαζικές επαναπροωθήσεις" είναι αντιδραστικές και απάνθρωπες. Αυτά τα μέτρα άλλωστε προωθούν η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Η συνενοχή της ΝΔ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση στην πολιτική τής πιο ενεργητικής συμμετοχής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που τροφοδοτούν τα κύματα των εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών. Ενώ έχει στηρίξει τους πολέμους που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία κ.α.

Εντελώς υποκριτική και προκλητική είναι η θέση του, ότι δήθεν η ΝΔ υποστηρίζει το αίτημα να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά, εφόσον το κόμμα του ψήφισε το μνημόνιο που προβλέπει την κατάργησή του.

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά - λαϊκά στρώματα των νησιών να απορρίψουν και να αντιταχθούν απέναντι στις επικίνδυνες επιλογές των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτό που χρειάζεται τώρα να γίνει, μπροστά στον απειλητικό χειμώνα που έρχεται - και πρέπει να εκφραστεί αγωνιστικά - είναι ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και η δημιουργία ανθρώπινων κρατικών δομών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής.

Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη κατά της αύξησης του ΦΠΑ, της φοροληστείας και των νέων αντεργατικών μέτρων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org