Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης και της αλληλεγγύης

Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στο Θριάσιο

Πρωτοβουλία για την οργάνωση της αλληλεγγύης και της πάλης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του Θριασίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες παίρνουν σωματεία της Αττικής, καλώντας, σήμερα, Σάββατο, όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε σύσκεψη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα εξής Συνδικάτα: Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κλαδικό Ενέργειας, Οικοδόμων Αθήνας, Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Φαρμάκου και Καλλυντικών, Τύπου και Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής,

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης της αλληλεγγύης και της δράσης, διεκδικώντας:

-- Αμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

-- Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.

-- Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του.

-- Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

-- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

-- Αμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Στο μεταξύ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων συνεχίζουν να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες, διεκδικώντας μέτρα για την ανακούφισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ