Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Διαμαρτυρία για τα «λουκέτα» και την απληρωσιά

Σε συμβολική κατάληψη της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, στους Αμπελόκηπους, προχώρησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, Πειραιά και Νήσων. Οι φορείς διαμαρτύρονται για την πολιτική διάλυσης των ιδρυμάτων πρόνοιας, στην οποία εντάσσεται και το κλείσιμο πριν έναν μήνα του Θεραπευτηρίου που λειτουργούσε στον Σκαραμαγκά. Διεκδικούν την υλοποίηση έργων αναβάθμισης της δομής και άμεση επανέναρξη της λειτουργίας της. Προκλητική ήταν η στάση της διοίκησης απέναντι στα αιτήματα των συγκεντρωμένων, καθώς αρνήθηκε ακόμα και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Σύλλογος ξεκαθαρίζουν πως θα υπάρξει συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οπως καταγγέλλουν, το Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά είναι ένας μόνο κρίκος σε μια μεγαλύτερη αλυσίδα «λουκέτων». Προειδοποιούν πως στα αντίστοιχα βήματα είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσουν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας και το ΠΙΚΠΑ Βούλας. Προανήγγειλαν ως επόμενο σταθμό στη δράση τους το συλλαλητήριο στις 3/12, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ.

Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία έγινε και από τους επικουρικούς εργαζόμενους του Κέντρου, που αντιμετωπίζουν καθυστέρηση στην πληρωμή τους και αβεβαιότητα για την παραμονή τους στη δουλειά. Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, απαίτησαν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής δουλεύουν 83 επικουρικοί εργαζόμενοι, που καλύπτουν μόνιμες και ζωτικές ανάγκες των Ιδρυμάτων Πρόνοιας. Η μη έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής ανοίγει το δρόμο για να βρεθεί απλήρωτο και υπό απόλυση συνολικά το επικουρικό προσωπικό, που εργάζεται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Κινητοποίηση από το Σωματείο στο ΠαΓΝΗ

Κινητοποίηση για το ζήτημα των απλήρωτων επικουρικών και συνολικά για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας οργανώνει σήμερα Πέμπτη, στη 1 μ.μ., στην 7η ΥΠΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ). Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη εργαζομένων που συγκάλεσε τη Δευτέρα το Σωματείο, διεκδικώντας να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org