Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Συνάντηση με τις οργανώσεις των πυροσβεστών

Τα μεγάλα προβλήματα των πυροσβεστών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε προχτές η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με τις οργανώσεις τους. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, στη συνάντηση «συζητηθήκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα με όλες τις εργασιακές σχέσεις και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής που δεν επιλύονται. Ειδικότερα:

-- Αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό - μέσα, υποδομές, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συναδέλφου και τον τραυματισμό αρκετών.

-- Τα εξουθενωτικά ωράρια, οι ανεξέλεγκτες επιφυλακές, οι απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, μόνιμοι, πενταετούς, τριετούς υποχρέωσης, συμβασιούχοι που δεν μονιμοποιούνται.

-- Τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και των οδικών αξόνων, καθώς επίσης και η εμπορευματοποίηση της πυροπροστασίας των αεροδρομίων και των οδικών αξόνων.

-- Ακόμη, οι χαμηλοί μισθοί που δεν καλύπτουν τα στοιχειώδη έξοδα μιας οικογένειας, η μη πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών, οι δαπάνες διαβίωσης όσων μετατίθενται σε υπηρεσίες ιδιωτικών συμφερόντων.

Το ΠΑΜΕ τόνισε την ανάγκη για τα προβλήματα αυτά να ασχοληθούν, να τα προβάλουν και να τα διεκδικήσουν μαζί με τους πυροσβέστες, τα Εργατικά Κέντρα, τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες.

Εκφράστηκε ομόφωνη γνώμη των οργανώσεων των πυροσβεστών και η θέληση από κοινού με τα εργατικά συνδικάτα να διεκδικηθούν τα αιτήματά τους.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε:

  • Να σταλεί κείμενο προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων με το περιεχόμενο των αιτημάτων των πυροσβεστών και να πραγματοποιηθούν συναντήσεις κατά περιοχή.
  • Παρέμβαση προς την κυβέρνηση (αρμόδιο υπουργό) και απαίτηση να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
  • Παρέμβαση στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
  • Παρέμβαση στον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας.
  • Εκφραση αλληλεγγύης από συνδικάτα άλλων χωρών».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org