Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάλεσμα αγώνα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική που τους αφήνει ανυπεράσπιστους απέναντι στις ζωονόσους, συνολικά για την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που τους ξεκληρίζει.

Απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας για παλλεσβιακή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα, προτάσσοντας τα εξής αιτήματα αιχμής:

1. Πλήρης αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους θανατώθηκαν αναγκαστικά ή απεβίωσαν από τη ζωονόσο. Η αποζημίωση να λογιστεί σαν πλήρης παραγωγική μονάδα για όλο το χρονικό διάστημα έως και την ανασύσταση του κοπαδιού.

2. Να διατηρηθούν και να επιδίδονται όλα τα δικαιώματα, όπως επιδοτήσεις κ.λπ., για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για την ανασύσταση του κοπαδιού.

3. Αμεση θεσμοθέτηση κατωτέρων εγγυημένων τιμών και άμεση απορρόφηση των προϊόντων μετά τη λήξη της έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχτεί το νησί.

4. Να επιδοτηθούν κατά 50% οι ζωοτροφές έως τη λήξη της καραντίνας, ώστε να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να ανταπεξέλθουν στα επιπλέον έξοδα.

5. Δωρεάν φάρμακα και απολυμαντικά για την αντιμετώπιση του ιού σε κάθε κτηνοτρόφο.

6. Στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των κτηνιατρείων, για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στον κτηνοτρόφο.

7. Οι παθόντες κτηνοτρόφοι να απαλλαγούν από ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, φόρο εισοδήματος. Να παγώσουν τα δάνειά τους. Να εγγραφούν ως άνεργοι στον ασφαλιστικό τους φορέα.

8. Να γίνεται σωστά η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από υπεύθυνους επιστήμονες για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης.

9. Μέτρα προστασίας στις πύλες εισόδου του νησιού τουριστών, επιβατών, ΙΧ αυτοκινήτων, οχημάτων βαρέως τύπου.

10. Ελεγχος των ζωοτροφών που έρχονται στο νησί.

11. Αμεση δημιουργία και λειτουργία μονάδας καύσης ζωικών αποβλήτων (αποτεφρωτήρας) στο νησί, με ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org