Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Καταγγέλλει την απόλυση δημοσιογράφου στο «ΒΗΜΑ»

Την απόλυση της δημοσιογράφου του «Βήματος», Παναγιώτας Μπίτσικα, από την εργοδοσία της ALTER EGO, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την αντεργατική ατομική σύμβαση εργασίας, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι πρόκειται για «μια σύμβαση με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και μεγάλες μειώσεις μισθών, που αποτελεί το συμπύκνωμα όλων των αντεργατικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ακόμα πιο εμφατικά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας, και των επενδύσεων».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους σε οργανωμένη δράση για να βάζουν εμπόδια στις εργοδοτικές επιθέσεις, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η μαζική συλλογική πάλη, με ενότητα και αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο, αποτελεί όπλο διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας κόντρα σε κυβέρνηση - εργοδοσία. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανοίξει την προοπτική για καλύτερους όρους στη δουλειά και τη ζωή των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων».

Επιπλέον επισημαίνει: «Για την κατάσταση που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων, απλήρωτων, σε επίσχεση, απολυμένων και ανέργων στα ΜΜΕ, εγκληματικές ευθύνες έχουν οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες του κλάδου. Οχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, αλλά το αντίθετο, βάζουν ανοιχτά πλάτη στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, αποτρέποντας την αγωνιστική ανάταση του κινήματος, στρέφοντας τη συζήτηση σε νομικές λύσεις και ατέρμονες - ατελέσφορες διαβουλεύσεις με αφεντικά και κυβερνητικούς παρατρεχάμενους».

«Τώρα είναι η στιγμή», τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «να βάλουμε στην ατζέντα της επικαιρότητας την αναγκαιότητα του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες δουλειάς, ωράρια, και όλα μας τα δικαιώματα. Ορος που θα συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία προϋποθέσεων επιτυχίας αυτών των αγώνων - που απαιτούν αντοχή και σταθερή γραμμή πάλης, με μέτωπο απέναντι σε κυβερνήσεις και εργοδότες - είναι η δημιουργία Συνδικάτου ΜΜΕ, με οργανωμένες Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς».

Σε δημόσια δήλωσή της, η Π. Μπίτσικα υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η αντεργατική ατομική σύμβαση που έφερε η εργοδοσία της ALTER EGO αποτελεί «σύμβαση - μνημείο αντεργατικών διατάξεων», στην οποία «καταχρηστικοί όροι οι οποίοι υπάρχουν σποραδικά σε διάφορες ατομικές συμβάσεις στο χώρο του Τύπου (και όχι μόνο) συγκεντρώθηκαν , ενοποιήθηκαν και αποτέλεσαν ένα corpus που σημείο προς σημείο κάνει έρμαιο στις διαθέσεις του εργοδότη τον εργαζόμενο, τον/την δημοσιογράφο, τον/την διοικητικό-ή υπάλληλο, τον/την τεχνικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ