Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης

Τις συνεχείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ), που με νοθείες και παρατυπίες, αγνοώντας κάθε συλλογική διαδικασία, επιχειρεί να διαμορφώσει τους συσχετισμούς μπροστά στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΤΑΣ).

Απευθυνόμενη στα συνδικάτα και την εργατική τάξη της πόλης, η ΤΑΣ τους καλεί να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, για να αλλάξουν τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ως αποκορύφωμα των απαράδεκτων μεθοδεύσεων των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ΤΑΣ καταγγέλλει τη «στάση τους στην προχτεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου. Δεν σεβάστηκαν τίποτα, αφού προσπάθησαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία χωρίς μητρώα σωματείων και αντιπροσώπων, δίνοντας κάρτες σε όσους συνέδρους ήθελαν. Παρά τις αντιδράσεις των δεκάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και άλλων αντιπροσώπων, ξεκίνησαν τη συνέλευση. Ηθελαν πάση θυσία να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση, να μην υπάρχουν τοποθετήσεις, παρά μόνο η εισηγητική ομιλία της προέδρου του ΕΚΠ και αμέσως μετά να γίνει ψηφοφορία για εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσπάθησαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων στη Γενική Συνέλευση, με γελοία προσχήματα.

Δεν θα τους περάσει! Τους βεβαιώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε να παρακολουθούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα όργιο νοθείας και παρατυπιών, που στόχο έχει να δημιουργήσει ψεύτικους συσχετισμούς. Δεν θα αφήσουμε να θεωρούν τα σωματεία και το ΕΚΠ τσιφλίκι τους, με τους εργαζόμενους στον πάγο, να μην παίρνουν χαμπάρι με ποιους τρόπους καθορίζονται οι συσχετισμοί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (...) με ποιον τρόπο δηλαδή οι άνθρωποι των αφεντικών "κατσικώνονται" στο σβέρκο μας».

Η ΤΑΣ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και αντιπρόσωπο στο συνέδριο του ΕΚΠ, «που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και συμφωνεί ότι τα εργατικά σωματεία και το ΕΚΠ πρέπει να ξεφύγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας (...) να μην αποδεχτεί συνέδρια μηχανισμών, εκβιασμών και διαμόρφωσης συσχετισμών με νόθους αντιπροσώπους, από σωματεία με νόθες εκλογές και ανύπαρκτα μητρώα. Να μην αποδεχτούν διαδικασίες χωρίς συζήτηση και συμμετοχή, εκφυλισμένες και μακριά από τη φυσική παρουσία των εργαζομένων».

«Τώρα είναι που χρειάζεται η εργατική τάξη της πόλης μας να τους απομονώσει, να τους γυρίσει την πλάτη», υπογραμμίζει. «Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας. Θέλουμε Εργατικό Κέντρο αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org